TEST: Sådan skal en gasgrill skrues sammen

Den nye gasgrill, Char-Broil Professional Pro s3 er en virkelig god grill, når den først er samlet. Men det kræver lidt tålmodighed at komme så langt

Overskriften på denne test kan forstås på mange måder. Dels er jeg virkelig begejstret for den nye gasgrill fra Char-Broil. Men jeg skal også med det samme indrømme, at den krævede alt min tålmodighed og fingerfærdighed, samt en anelse opfindsomhed, at få den samlet og klar til brug.

Så lad mig starte der – nemlig med samling af grillen. Char-Broil Professional Pro s3 kommer usamlet i en stor kasse på små 25 kg. Alt er pakket sammen så der ikke er meget loft til noget som helst andet, og det er dejligt, for på den måde ligger alt godt og stabilt under transport.

Det kræver så lidt at få alle ting ud og gjort klar til samling, men det lader sig gøre, det tager bare tid. Jeg vil også godt rose Char-Broil for at næsten udelukkende at bruge pap til indpakning. Det er kun fire små stykker pap der har påklistret skumgummi, eller styrofoam eller hvad det nu hedder. Det betyder at det er let at skaffe sig af med indpakningen.

Der er lidt plast der bruges til indpakning af hjul, manual og skruer, og igen er det let at bortskaffe, så selvom bunken med affald blev stor inden jeg var færdig med at samle, så var det let at køre det på genbrugspladsen og komme af med det – det sætter jeg stor pris på.

Masser af pal, men det meste var lige til at smide ud. Foto: Natacha Bennetzen

Selv samlingen var så ikke helt problemfri. Samlevejledningen er ikke verdens letteste at følge, men med lidt tålmodighed lod det sig dog gøre. Og langsom skred samlingen af grillen frem.

Men da jeg kom til at skulle montere den ‘Sear Burner’ der sidder på siden af grillen – en brænder der giver en meget høj temperatur, så du kan få den rigtige stegeskorpe på din steg – så var jeg alt andet end glad.

Sear Burner er fantastisk, men var svær at montere. Foto Natacha Bennetzen

Det var meget svært at få monteret brænderen, og at få monteret den knap der styrer varmen, var næsten umuligt. Tror at jeg brugte en time på den del alene, og jeg var virkelig tæt på at kaste håndklædet i ringen her. Men det lykkedes dog til sidst, og jeg vil bare anbefale Char-Broil at gøre det lidt lettere at få samlet grillen.

At få sat denne lille slange på plads krævede alt den tålmodighed jeg havde. Foto: Lars Bennetzen

Men endelig stod grillen færdig, og så blev jeg lige præsenteret for næste udfordring – den kræve et helt vandret underlag. Hvis ikke – så kan du nemlig ikke åbne, eller lukke, lågerne indtil skabet. Jeg fik dog til sidst sat grillen helt i vatter, og så gik lågerne helt som de skulle.

En fed ting er – at de nu har gjort plads til et stor gasbeholder i skabet, hvilket der ikke var i den forgående model.

Char-Broil har nu plads til en stor flaske med gas i skabet. Foto: Lars Bennetzen

Du kan se en lille video, hvor jeg samler grillen herunder. Testen fortsætter under videoen.

Med grillen samlet var det så at gå i gang med at bruge den, og det havde jeg virkelig glædet mig til.

Char-Broil Professional Pro s3 er udstyret med det TRU Infrared, en teknologi som Char-Broil er kendt for. Hvor varmen fordeles jævnt under grilloverfladen, og som samtidig sikrer at grillen bliver lynhurtig varm, hvilket gør at du ikke bruger så meget gas til at varme ovnrummet op med.

Jeg kunne varme grillen op til 350 grader på lige under 15 minutter, hvilket er dybt imponerende. Jeg bruger altid meget høj varme når jeg bager pizzaer på grillen, og at kunne tænde den et kvarter før jeg skal bruge dem er virkelig en luksus.

Jeg målte naturligvis om overfladen på grillen rent faktisk også var jævn, og ja – det var den.

Test af temperaturen på Char-Broil Pro s3 ved lav varme. Foto: Lars Bennetzen

Grillen har tre sektioner, og du kan styre varmen meget præcist på de tre sektioner – det brugte jeg meget når jeg skulle grille en steg ved indirekte varme. Det virker virkelig godt – og de stege jeg har lavet på den er blevet perfekte hver eneste gang. Jeg kunne let indstille ovnrummets temperatur til omkring 160 grader og sikre at der ikke var varme på grillen i bunden, men kun i siderne.

At smide stegen ud på Sear Burneren bagefter og få den perfekte stegeskorpe var bare prikken over i’et.

Pizza på grill er min favorit – og det skulle naturligvis også testes, og resultatet var virkelig godt. En pizza lavet på Char-Broil Professional Pro s3 blev færdig på ganske på minutter, og var helt perfekt. Hvorfor overhovedet gå på pizzaria længere?

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Jeg er vild med Char-Broil Professional Pro s3. Den hurtige opvarming og jævne fordeling af varme gør det let at arbejde med den. Det er fedt at der er tre zoner det kan justeres individuelt, og Sear Burneren gør det let at få den perfekte stegeskorpe.

Samtidig er der kommet manometer på gasslangen, så det er let at se om du har gas nok til at grille. Den detaljer savnede jeg i sidste års model.

Det eneste der trækker ned er de problemer jeg havde med at samle den. Alt andet er bare lige i øjet.

Du kan læse mere om grillen her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3424 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?