TEST: WeGrill One – gør det let at grille perfekt

Sommeren er grillsæson, og derfor skal der naturligvis gadgets til at hjælpe med til den perfekte grilloplevelse. WeGrill One er et digitalt grilltermometer, der gør det let at få den perfekte oplevelse når du griller – den har formået at imponere under vores test

wegrill one wegrill one

Hvis du som jeg er vild med at grille, så kender du sikkert også den frustration over at købe en god steg, grille den efter slagterens anvisning, kun for at opleve at kødet er blevet stegt for meget (eller for lidt).

Jeg har i flere år brugt et digitalt stegetermometer til de øjeblikke, netop for at sikre at kernetemperaturen i mit kød ligger lige i den rigtige zone når jeg tager stegen af grillen. Men jeg har også oplevet frustrationer ved det termometer. Dels fordi det har været svært at indstille den ønskede temperatur, dels fordi displayet ofte har været svært at aflæse.

Og naturligvis er der kommet grilltermometre frem der snakker sammen med din smartphone, og det er sådan en svend jeg har brugt et stykke tid på min elskede Weber kuglegrill.

wegrill one

WeGrill One, som EET Europarts (https://dk.eetgroup.com) meget venligt har stillet til rådighed til test, er faktisk en ret simpel lille gadget. Den består af selve WeGrill One (en lille sort boks) og en probe – præcist som alle andre grilltermometre. Men WeGrill One forbinder sig via en app til din smartphone, og det er så her magien sker.

Efter jeg havde indstalleret app’en på min smartphone, så skulle jeg bare finde forbinde app med WeGrill One, og slutte proben til. Enheden understøtter to prober, og når du køber WeGrill One følger der en med.

Let at indstille

Når du så har sat proben ind i kødet, så vælger du den aktive probe i app’en og derefter dukker der en kæmpe liste op med muligheder så som Okse, Kalv, Svin og så videre.

Klik på det du skal tilberede og så dukker der en liste op over hvor godt du vil have stegt kødet, f.eks. medium rare, medium, medium done og well done. Hvis du ikke er så kendt med de termer, så står der også hvad det svarer til i kernetemperatur for den pågældende kødtype.

Men hvis du gerne vil have en større kontrol over din stegning, så kan du også vælge enten timer eller temperatur, og her indstiller du f.eks. hvor længe dit kød skal have eller meget præcist hvilken kernetemperatur du ønsker.

Herefter er det bare at vente. På app’en kan du hele tiden følge med og se temperaturen i dit kød, eller du kan se hvor længe der er tilbage – hvis du har valgt timer-funktionen.

Når det så er tide til at du skal pille kødet af grillen, begynder WeGrill One at bippe, og så er den ikke længere.

wegrill one
wegrill one

Et godt produkt

En ting der dog frustrerede os lidt under testen var, at den bluetooth-forbindelser der bliver dannet mellem WeGrill One og din smartphone ikke er verdens bedste. Din smartphone skal ikke ret langt væk fra selve WeGrill One boksen før forbindelsen forsvinder, og en irriterende bippen fortæller dig, at forbindelsen er afbrudt.

Det betyder nu ikke at du skal starte forfra. Så snart du genetablerer forbindelse mellem de to, så fortsætter nedtælling, eller overvågning af temperatur i forhold til det program du valgte.

Jeg kunne også godt have ønsket mig et lidt mere solidt produkt. WeGrill One er fremstillet af ganske tyndt plastik, og jeg vil gætte på, at en enkelt tur på gulvet vil betyde afslutningen af WeGrill Ones karriere.

 

Og kan vi så kommer i gang med at grille igen?

Produktinformation

  • Produktnavn: WeGrill One
  • Producent: EET Group
  • Forbindelse: Bluetooth
  • Pris: Set til kr. 199,-
  • Mere information hos EET Europarts

 

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

WeGrill One lever til fulde op til alle mine forventninger. Det er let at bruge, der er mange færdige indstillinger, og jeg kan selv vælge temperatur og tid, hvis de færdige programmer ikke er nok. Samtidig er WeGrill One et billigt produkt, og det sætter vi altid stor pris på. Vi kunne godt have ønsket en bedre byggekvalitet, men vi kan jo ikke få alt.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3465 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?