TEST: Fed lille rygeboks til grillen

Ikke alt kød på grillen behøver blive grillet på traditionel vis. Jeg har leget med en lille rygeboks fra Char-Broil og er blevet vildt glad for ryge mad på grillen

Char-Broil Made2Match Rygeboks. Foto: Lars Bennetzen

Normalt når jeg griller, så tænder jeg for min gril, venter til den er varm og smider kød og grøntsager direkte på grillen. Men sådan behøver det ikke være – kød kan blive rigtig spændende hvis det bliver røget i stedet.

Så da jeg fik fat i Made2Match Rygeboks fra Char-Broil, så skulle den klart testes, og hvor bedre end at teste den på den Char-Broil Professional Pro s3, gasgrill jeg har til test i øjeblikket – en grill du forresten kan læse min anmeldelse af her.

Made2Match Rygeboks er fremstillet i rustfrit stål, og designet til at passe til Professional Pro & Core-serien fra Char-Broil, og der er ingen tvivl om at det passer. Dens står fint på risten, og der er ingen risiko for at den vælter når du bruger den, og det sætter jeg stor pris på – for jeg har virkelig ikke lyst til at rygeboksen med indhold vælter rundt under min madlavning.

Så jeg fyldte den med træflis, og satte den pænt på den kolde grill, og tændte for lav varme. Jeg havde læst mig til, at den så skulle være klar til brug i løbet af små 15 minutter. Det viste sig så ikke at passe – faktisk så gik der langt over 30 minutter inden der begyndt at komme røg ud af den.

På med kødet, og så var det bare at lukke og vente. Og så kom der ellers røg i massevis, det var en rendyrket fornøjelse at se og dufte på.

Boksen har to adskilte låg der gjorde, at jeg let ville have kunnet efterfylde træflis, hvis det havde været nødvendigt, men det var det så ikke i mit tilfælde – min mørbrad blev klar uden problemer på den tid jeg havde røg ud af boksen.

Efterfølgende var det let at fjerne den og gøre den ren, og min mørbrad blev fantastisk – det fede er at jeg kan lave det igen, med en anden slags træflis, og dermed få en ny smag på mit kød.

Jeg er blevet en stor fan af rygeboksen, og med en pris på under 500 kroner er det altså en billig opgradering af grillen.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Made2Match Rygeboks fra Char-Broil er en virkelig fed opgradering til Char-Broils gasgrill – om den også passer til andre gasgrille skal jeg lade være usagt, for det har jeg ikke testet, men den passer perfekt til min Char-Broil-grill.

Den er let at bruge, og den mad du laver med den bliver godt. Den er dog lidt længe om at komme i gang, og det skal man lige tage med i betragtning. Men ellers er der ikke så meget at komme efter her.

Du kan læse mere om grillen her, og prisen ligger på 449 kroner i skrivende stund.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?