TEST: OnePlus Nord 2T – fed mellemklasse smartphone

Den nyeste mellemklasse mobil fra OnePlus imponerer på rigtig mange områder, hvilket ikke undrer. Den er stort set identisk med den - stadig imponerende - OnePlus Nord 2

OnePlus Nord 2T. Foto: OnePlus

Den helt nye smartphone fra smartphoneproducenten OnePlus, Nord 2T, er en fed smartphone med rigtig mange muligheder, et skønt kamera og en relativ lav pris. Men med det sagt, så er det også en smartphone der næsten er identisk med sin forgænger – OnePlus Nord 2.

Jo – der er kommet en lidt nyere processor i den, MediaTek Dimensity 1300 mod MediaTek Dimensity 1200-AI, og jo – den er 0,1mm bredere og højere, og vejer 1 gram mere. Og så har den fået en større oplader, 80W hurtigopladning mod 65W hurtigopladning, men så stopper stopper forskellene stort set også der.

For hvor smartphones virkelig skiller sig ud fra hinanden er på kamerasiden, og her er de to mobiler ens. Ens som i fuldkommen samme sensorer og opløsninger, bortset fra at OnePlus selv oplyser at deres vidvinkel er 0,3 grader bredere i denne model end i forgængeren.

Det bringer mig til prisen. OnePlus Nord 2T er omkring 500 kroner dyrere end forgængeren, og jeg skal indrømme, at hvis jeg skulle vælge i dag, så ville jeg gå efter Nord 2, for jeg får – næsten – samme mobil når det kommer til ydelse, og helt samme når det kommer til kamera.

Rent designmæssigt er Nord 2T en meget klassisk OnePlus-smartphone. Fine afrundede kanter, der gør at den ligger godt i hånden. Den har den traditionelle knap der skifter mellem lyd, lydløs og vibration, og en velfungerende fingeraftryksscanner gemt i skærmen.

Men så vender man mobilen om, og her gik det altså galt for designerne. De tre kameraobjektiver er gemt i to store runde plamager, og det ser virkelig underligt ud. Normalt kan jeg godt lide bagsiden af mobilerne, men dette ser bare mærkeligt ud.

Rigtig god ydelse

Hvis vi kigger på den rå ydelse i OnePlus Nord 2T, så leverer den et rigtig godt resultat i alle mine benchmarks, og i en mobil til omkring 3.000 kroner er det virkelig en god ydelse. Den starter apps op lynhurtigt, og den er rigtig god til at holde hus med hukommelsen. Det vil sige at apps der ligger i baggrunden belaster ikke ydelsen nævneværdigt. Det er specielt fedt når man gamer på mobilen.

Det bragte mig direkte over til skærmen, og den var skøn. Den har en størrelse på 6,43″ i AMOLED, gav et godt og skarpt billede og har en fin opdateringshastighed på 90Hz. Det fungerede fint til spil, og mobilen reagerede rigtig godt når jeg gamede på den.

Godt og veltestet kamerasystem

Det bringer mig direkte over til kamerasystemet, der (ikke underligt) var imponerende godt. Men det var det også forgængeren, så ingen overraskelse her.

Jeg fik nogle rigtig flotte billeder med gode naturlige farver, god dybde, og når jeg tog portrætbilleder, så var kameraet rigtig god til at skille baggrunden ud fra motivet, altså lave bokeh-effekten.

Jeg brugte som udgangspunkt den indbyggede AI når jeg tog billeder, og det gav de bedste resultater. Der er en mulighed for at tage billeder i ren 50MP, og det gav vildt flotte billeder. Nattefunktionen var rigtig god, med flotte billeder selvom jeg brugte kameraet håndholdt.

Hvor jeg virkelig blev glad for mobilen var ved brugen af ‘Film’-funktionen. Det er en avanceret video-indstilling, hvor du kan indstille ISO-værdien og blænden, noget du sjældent finder i den indbyggede software i en smartphone.

OnePlus har dog denne funktion i andre af deres modeller, så du kender den måske allerede. Men den er virkelig fed, og giver rigtig gode resultater når du skyder video.

OnePlus Nord 2T giver mange muligheder for at være kreativ, og jeg ville intet problem have i at bruge denne som mit primære kamera når jeg var på farten.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

OnePlus Nord 2T er en skøn smartphone og prisen er meget rimelig. Den ligger godt i hånden og et flot design.

Ydelsen er rigtig god i forhold til prisen, skærmen er flot og står knivskarpt og kameraet er virkelig godt for en smartphone til omkring 3.000 kroner -alt efter hukommelseskonfigurationen.

Men jeg har stadig svært ved give den mit anbefaler-logo, for du kan få næsten samme smartphone fra OnePlus til 500 kroner mindre. Ydelsen er måske nok en anelse lavere, men kameraet er helt identisk, og for mig der klart det vigtigste.

Du kan læse mere om OnePlus Nord 2T her.

Priser på OnePlus Nord 2T med 128GB

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?