TEST: OnePlus Pad er en fed underholdnings-tablet

Den nye, og første, tablet fra OnePlus er en fed underholdningstablet. Men den løfter ikke produktiviteten

OnePlus Pad. Foto: OnePlus

For ikke så længe siden sendt OnePlus deres første tablet, OnePlus Pad, på markedet. Den har været forbi redaktionen og jeg kan rigtig godt lide den – til underholdning altså. For den er ikke et oplagt valg som erstatning af min laptop.

Designet af OnePlus Pad er rigtig flot, bagsiden er af aluminium og der er en pæn glasfront – ingen af delene bliver let fedtede, og det er jeg glad for. Det er hamrende irriterende at skulle tørre forside og bagsiden af hele tiden.

Men jeg er så ikke specielt glad for placering af kameraet på bagsiden. Det sidder midt på højre side (hvis du holder tablet i højformat, og midt på oversiden, hvis du holder den i bredformat. Det sidste kan give mening, men det er virkelig irriterende at kameraet er placeret i højre side, når tabletten holdes i højformat.

Derudover så har OnePlus Pad stort samme format som en iPad, altså tæt på 4:3-formatet, omend det her er på 7:5. Jeg kan godt lide det format, for det giver en god udnyttelse af skærmpladsen i modsætning til de tablets, der har et bredformat.

God til underholdning

Jeg brugte OnePlus Pad gennem en periode, hvor jeg brugte den både til at tegne på, til at se film og YouTube-videoer med. Jeg gamede på den, og jeg forsøgte at bruge den som erstatning for min laptop, hvilket er den rolle min iPad normalt opfylder.

Skærmen var god at se film på. Flot, hurtig og lysstærk, men den manglede lige en anelse, og årsagen er, at det ikke er en AMOLED-skærm – det havde lige givet det sidste.

Hvad der så trækker lidt ned i filmoplevelsen er lydsystemet. For selvom der faktisk er ikke mindre end fire indbyggede højttalere, så mangler lyden en del. Den har ikke så meget bund og fylde, hvilket trækker lidt ned i oplevelsen. Men alt i alt – er den fin til spil.

Der var ikke noget at udsætte på OnePlus Pad når det handlede om at surfe på nettet, og det var også en fornøjelse at game på den – der mangler virkelig ikke hestekræfter i den – det kommer jeg tilbage til om lidt.

OnePlus Pad. Foto: OnePlus

Nu handlede det som om at bruge den som erstatning for min tablet, altså til mere produktive aktiviteter. Jeg skal lige sige, at jeg havde fået deres stylus med, OnePlus Stylo, deres tastatur, OnePlus Magnetic Keyboard, samt en hurtigoplader.

Igen blev mine tanker ledt hen på iPad og dens tilbehør. Tastaturet mindede meget om det vi så på de lidt ældre iPads og pennen var udformet som Apple Pencil og placerede sig på præcis samme måde på toppen af tabletten.

At bruge den som laptoperstatning blev hurtig en udfordring, for tastaturet kommer, endnu, ikke i dansk layout. Det gør det ret vanskeligt at bruge det, og jeg droppede hurtigt at skrive på det – det var ikke nogen fornøjelse.

Det reducerede Magnetic Cover til en holder, der holdt skærmen i en fin position. Men der var også et lille problem. For når jeg lige ville klappe hele opsætningen sammen, faldt tabletten konstant ud af holderen – årsagen var, at det var nødvendigt først at løfte den fri af nogle magnetkontakter, inden jeg klappede den samme – irriterende.

OnePlus Stylo gjorde dog tabletten til en fornøjelse at bruge sammen ned tegneprogrammer og ikke mindst billed- og videoredigeringsprogrammer. Den er trykfølsom, og programmer reagerede godt med pennen. Den del blev jeg ret hurtig glad for.

Gode kræfter i tabletten

Det er en Mediatek Dimensity 9000 der leverer hestekræfterne til OnePlus Pad, den har 8GB hukommelse og 128GB lager.

Alt i alt betyder det at den sparke godt fra sig i mine benchmarks, hvor den blandt andet scorer 10.392 i PCMark testen, 7.448 i 3D Mark testen og 1.131 i Geekbenchs single core test.

Det kunne også godt mærkes når jeg brugte den – det gik stærkt med at åbne apps, den havde hestekræfter nok til videoredigering og jeg følte på intet tidspunkt at den haltede bagefter i mine spil.

Batteriet er med sine 9.510 mAh stort nok til en hel dags brug – og lidt til, så her var jeg også ret glad for OnePlus Pad.

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

OnePlus Pad er en rigtig fin tablet, men den bærer også præg af at være den første fra producenten. Den er fin som en stor smartphone, hvor du gamer lidt på den, tager et billede eller to, ser en film i ny og næ og måske surfer og tjekker din mail.

Men den er ikke en god erstatning for en laptop – hvilket for mig er en væsentlig årsag til at investere i en tablet.

Du kan læse mere om OnePlus Pad her.

Det koster OnePlus Pad lige nu

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.