TEST: Den gode lyd kan ikke redde det nye headset Kimura Duo

Kimura Duo har en masse gode tanker og ideer, ikke mindst specialdesignede ørepropper, guldforbindelser og højkvalitetsdrivere. Men den daglige brug er et problem...

Kimura Duo. Foto: Antlion Audio

I en tid hvor alle in-ear-headsets er blevet helt trådløse, går Antlion Audio, der står bag det nye headset Kimura Duo, mod strømmen og sender et kablet in-ear-headset på gaden. Det er der mange ting der taler for – ikke mindst for de audiofile, hvor den kablede lyd ofte foretrækkes.

Rent visuelt er headsettet en fryd at kigge på. Det er fremstillet i et gennemsigtigt materiale med flot blå baggrund og guld-logo og ditto kontakter og forbindelser. Jeg er vild med at man faktisk kan se indmaden i headsettet. Alt ser virkelig flot, elegant og high-end-agtigt ud.

Kimura Duo. Foto: Antlion Audio

Antlion Audio skriver selv at de har designet, og udviklet, headsettet for at skabe det optimale kammer for lyd og god bas.

Headsettet bæres ved at man drejer ørepropperne ind i øret, og sætter en lille bøjle rundt om øret. Det fungerer rigtig godt, omend det er lidt besværligt at få dem sat ordenligt. Men med tid bliver det dog lidt lettere.

Det bringer mig til mikrofonen, for på den højre øreprop er der også monteret en fleksibel mikrofonarm, for at give et godt resultat når du taler i telefon, eller gamer og vil holde kontakten til kammeraterne.

Inden jeg kommer til komfort og daglig brug, så skal vi lige vende lydkvaliteten. For den er virkelig god. Der en fantastisk dyb, blød og behagelig bas, en suveræn måde at brede mellemtonerne ud og en flot og krystalklar diskant.

Samtidig har Kimura Duo en flot passiv støjreduktion. Jeg er meget imponeret over så godt den virker, taget i betragtning af at den er passiv.

Så hvis jeg kigger på lyden alene, så hører Kimura Duo til helt i top af headsets jeg tester, men som sagt så er det længe siden jeg har kigget på headsets med kabler.

Problemfyldt brug

Men det bringer mig til komfort og brug, og her falder Kimura Duo igennem.

Kimura Duo – alt det der er med i æsken. Foto: Antlion Audio

Umiddelbart virker det komfortabelt nok at have på, men det gælder kun hvis jeg sidder helt stille, så snart jeg bevæger mig, eller justerer på mikrofonen, så kommer problemerne.

De kabler der løber mellem ørepropperne er ret stive, og hvis de er den mindste smule snoede, så trækker de i ørepropperne, og det er ret ubehageligt. Jeg måtte konstant rette på ørepropperne fordi trækket i ledningerne gjorde det ubehageligt at have dem på.

Hvis jeg drejede hovedet når jeg brugte headsettet, så trak ledningerne også i ørepropperne, og det endte med at jeg måtte sidde helt stille når jeg lyttede til musik for at kunne holde ud at have det på.

Det næste var så mikrofonen – for den drillede mig også. Hvis jeg ville ændre på dens position, så krævede det at jeg trak i den, og det gjorde så ondt, for det træk gik direkte op i højre øreprop.

Bedømmelse

Samlet vurdering 45%

Jeg blev frygtelig frustreret over Kimura Duo, for jeg ville så gerne kunne lide det. Jeg er vild med designet, og der er ingen tvivl om, at lydkvaliteten er helt i top – langt bedre end jeg havde forventet og bedre end mange trådløse in-ear-headsets jeg har testet (i samme prisklasse naturligvis).

Men det er bare ikke godt nok, for komforten er vigtig. Når man ikke kan holde ud at have det på ret længe ad gangen, så kan den gode lyd ikke redde headsettet.

Kimura Duo har alle de rigtige tanker, men der skal arbejdes meget mere med brugskomforten.

Du kan læse mere om Kimura Pro her.

Headsettet koster i skrivende stund 1.308 kroner.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.