TEST: Rigtig fin lyd i billigt headset

Jeg har leget med Jabras billige headset, Elite 3, der er det mindste headset i Jabras Elite serie, og lydkvaliteten er faktisk overraskende god. Desværre skuffer komforten en del

Jabra Elite 3. Foto: Jabra

For ikke så længe siden sendt Jabra deres opdaterede Elite-serie af helt trådløse in-ear-headsets. Tidligere har jeg testet Elite 7 Pro, og var meget begejstret for headsettet.

Nu er turen så kommet til Elite 3, der er et noget billigere headset, men som umiddelbart minder en del om den store model.

Når det kommer til design, så har Jabra klart sparet på materialerne, det mærkes tydeligt at det er lidt lettere og mindre robust, og det er også en anelse større. Det samme gælder for etuiet, der dog stadig er dejlig lille. Men igen er det tydeligt at materialerne er lidt billigere.

Hvor det også mærkes at det er lidt billigere headset er på komforten. For selvom det umiddelbart sætter sig fint ind i øret, og klart sidder godt fast, så kunne komforten godt være bedre. Det begynder at presse i øret efter et stykke tid, og det er ikke så godt, for det gør at jeg ikke umiddelbart kan holde ud at have det på meget mere end en times tid, og det er ikke altid godt nok.

Jabra Elite 3. Foto: Jabra

Samtidig så har Jabra ikke certificeret dette headset til vand/sved, og derfor har jeg ikke haft det med i træningscentret. Men et headset til omkring 650 kroner behøver heller ikke at have de specifikationer, og mon ikke det overlever træningen alligevel?

Støjreduktionen er virkelig god, og det er fedt at der er en ´hear-through’-funktion som lukker omverdenen ind når du har behov for det.

God lyd

Når det kommer til lydkvaliteten, så er det tydeligt at Jabra har mange års erfaring på den front. God og fyldig bas, gode mellemtoner og klar og flot diskant. Men det er også tydeligt at de også her har måtte spare lidt på kvaliteten. Jeg kan godt lide lyden, og for et headset i denne prisgruppe er lyden faktisk rigtig god.

Herudover kommer der også, at du kan indstille lyden i den medfølgende app, så du kan tilpasse den til dine præferencer. Men i modsætning til de større headsets fra Jabra, så er der ikke en equalizer indbygget, der er et par faste indstillinger du kan vælge imellem, og så må du jo håbe at en af dem passer til dit behov.

Bedømmelse

Samlet vurdering 80%

Jeg kan rigtig godt lide Jabra Elite 3, og når man tænker over at headsettet kun koster omkring 650 kroner, så får du virkelig meget headset for pengene.

Der er masser af batterilevetid og etuiet er tilpas småt til at de sidder godt i lommen på dig.

Jeg kunne dog godt bruge langt bedre komfort, og det trækker en del ned i bedømmelsen.

Du kan læse mere om headsettet her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3468 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?