TEST: Fedt nyt headset fra Jabra

Det nye Elite 7 Pro headset fra Jabra, er et fedt lille headset, der er komfortablet, leverer god lyd og er skrumpet markant i størrelse

Jabra Elite 7 Pro. Foto: Jabra

Jabra var blandt de første der sendte et helt trådløst headset på gaden, og lige siden har de konstant forbedret såvel teknologi som kvalitet. Elite 7 Pro er et af de nyeste de har sendt på gaden, og det er ingen tvivl om at det er udviklet markant både på den teknologiske side, og på den akustiske side.

Noget af det første jeg kunne konstatere med Ellite 7 Pro var, at det er skrumpet markant, både selve ørepropperne og det etui det ligger i. Begge dele passer mig perfekt, for dels kan jeg ikke lide når headsettet ligner en champagneprop i øret (størrelsen påvirker forresten også komforten), dels kan jeg ikke lide når etuiet fylder så meget at det er irriterende at have bukselommen.

Når vi så er ved størrelse og komfort, så skal jeg rose Jabra. Jeg ved godt at de tester deres headset utrolig meget, men jeg har ofte oplevet at deres in-ear-headsets bliver ukomfortable at gå med efter et stykke tid. Det hænger naturligvis også sammen med, at det skal sidde godt fast i øret, også under træning, men jeg har ofte håbet på, at de bliver mere komfortable.

Jabra har hørt min bøn – Elite 7 Pro er klart mere komfortabelt at have i øret i længere tid. Det er stadig ikke et jeg kan have i øret hele dagen, men nu kan jeg uden problemer have det på i et par timer uden at jeg bliver træt eller øm i mine ører.

Fed lyd

Jabra kan altså det der med den gode lyd, og Elite 7 Pro er absolut ingen undtagelse, og sammen med app’en er der mulighed for at tilpasse den præcist til din hørelse.

En af de første ting du bør gøre er, at køre det program der følger med app’en, som tjekker dine øre og din hørelse og som så tilpasser lyden direkte til dig.

Elite 7 Pro fra Jabra, er blevet markant mindre, og langt mere komfortabelt. Foto: Jabra

Herudover kan du justere lyden i en forsimplet equalizer og så kan du bestemme hvor meget støjreduktion (ANC) du vil have. Den funktion er jeg glad for, for nogle gange kan ANC godt virke overvældende. Men her kan jeg justere den så den passer perfekt til mig.

Direkte på headsettet kan jeg så slå ANC til eller slå “Hearthrough” til – den sidste betyder at headsettet lytter til omgivelserne med de indbyggede mikrofoner, og sender så den lyd ind i øret på dig.

Jeg var glad for ANC-delen, den virkede fantastisk godt, men hearthrough virker bedst når du ikke hører musik. Men der virker den til gengæld rigtig godt.

Når vi så snakker om selve lydkvaliteten, både til musik og tale, så er det et fantastisk headset. Musikken har en virkelig fed bas, blød og afrundet, mellemtoner der både er rige på detaljer og som samtidig breder musikken ud, og endelig så er diskanterne klare og skarpe. Jeg har ikke meget at udsætte på musikkvaliteten.

Det eneste jeg måske for alvor mangler er, at det samlede lydbillede mangler den unikke karakter, som du kan finde i de virkelig high-end-headset. Men så snakker vi også som headsets der er markant dyrere, så det vil ikke være fair. Til prisen på omkring 1.600 kroner er det en fed lyd.

Hvis vi så kigger på samtalekvaliteten så er en ligeledes god. Tale lyder naturlig og klar, både for dig og den du snakker med. De eksterne mikrofoner fjerne alt den støj du bevæger dig rundt i, hvilket er skønt. Men jeg har personligt et stort problem i at snakke i telefon i et headset der lukker begge ører helt til. Jeg føler det som om jeg taler ned i en spand.

Men det kan godt være mig – jeg foretrækker at have det ene øre frit når jeg snakker i telefon. Men hey – her hjælper Elite 7 Pro faktisk også. Det har nemlig en tilstand, mono, der gør at du kan tage den ene øreprop ud og fortsætte samtalen med blot den anden i øret – super fedt, noget jeg virkelig kan lide..

Der er masser af strøm i headsettet, op til 8 timer og herudover yderligere 22 timer i etuiet, så alt i alt omkring 30 timers spilletid – det er virkelig godt.

Smid headsettet ned i etuiet, og du får en times spilletid på blot fem minutter.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Jeg er vild med Elite 7 Pro. Småt, elegant og med både god lyd og fin komfort. Der er i virkeligheden ikke meget at komme efter, men jeg kunne stadig godt ønske mig at jeg kunne have det i mine øre i mere end 2 timer inden mine øre giver op – men det kommer måske i næste version.

Rigtig god pris, og det er fedt at etuiet er så småt at de kan ligge i lommen uden at det føles som om du render rundt med en tennisbold i lommen.

Du kan læse mere om headsettet her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3611 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?