Adobe tilbage med Elements-serien

Det er ikke meget vi har hørt om Adobes Elements-programmer de sidste par år. Men nu er de tilbage, Adobe Photoshop Elements og Premiere Elements er lige lanceret

De nye elements-programmer gør det let at rette op på dine billeder. Foto: Adobe

Elements-programmerne fra Adobe er nedgraderede versioner af Adobes professionelle programmer, og er udviklet til at være lette at bruge og stadig give virkelig gode resultater. Jeg har selv været virkelig glad for disse programmer før i tiden, og nu er de så tilbage til min store glæde.

I Adobe Photoshop Elements og Premiere Elements er der nu kommet kunstig intelligens, nemlig Adobes egen Sensei AI-teknologi, der lover at håndtere stort set alt for dig – du skal bare vælge en funktion eller effekt og så gør programmet resten.

Photoshop Elements 2022

Adobe lover rigtig mange nyheder i deres nye billedredigeringsprogram, blandt andet at det nu kan forvandle billeder til kunst med et enkelt klik – du vælger hvilken effekt du ønsker ud fra en række kunstværker, og de effekter bliver så brugt på dit billede.

Det skulle være let at fjerne forstyrrende elementer i den nye Photoshop Elements 2022. Foto: Adobe

Photoshop Elements 2022 kan også gøre billeder levende, ved at forvandle dem til små MP4-filer, hvor der er et lag af bevægende effekter lagt ind over – relativ simpelt, men stadig kræver det en del af tilpasse effekter til baggrunden så det ser naturligt ud.

En anden effekt er at vride og tilpasse billeder så de passer ind i andre former – fx kan du tage et billede og vride det, så det passer ind i formen på solbriller, og dermed skabe spændende effekter der kan få det til at se ud som om du er på ferie blandt palmer – men du i virkeligheden bare står hjemme i baghaven.

Premiere Elements 2022

Når det kommer til videoredigering er der ligeledes sket meget. Ikke mindst er det nu blevet en automatisk funktion at vælge præcist det størrelsesforhold du ønsker din video skal være i, så det passer perfekt til dine sociale medier.

Der er også kommet en ny funktion der automatisk fokuserer og nærmest indrammer de vigtigste elementer i det du filmer – fx dit barn til en sportsbegivenhed, fest eller lignende.

Med Premiere Elements 2022 kan du nu let fremstille dobbelte eksponeringer. Foto: Adobe

Der er kommet en lang række andre funktioner også – hvor du kan tilføje og justere skygger og kontraster, let fjerne elementer fra i dine billeder og videoer – helt automatisk – og eksportere til andre formater.

Jeg glæder mig meget til at teste de nye programmer – de ser vildt spændende ud.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3429 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?