TEST af robotstøvsuger: Deebot R95 imponerer i test

En robotstøvsuger behøver ikke være dyr, og bare fordi den er billig betyder det ikke den er dårlig. Deebot R95 har imponeret os i hele testen, både når det kommer til rengøring og pris

Deebot R95

En robotstøvsuger bør sættes op og glemmes. Det er desværre ikke min erfaring at det sker. Et eksempel er Dyson 360 Eye (http://tech-test.dk/test-dysons-nye-robotstoevsuger-imponerer-undrer/) som vi faktisk testede over to omgange (læs anden test her http://tech-test.dk/test-dyson-360-eye-har-parkeringsproblemer/). Men Deebot R95 gør faktisk alt det vi ønskede at Dyson gjorde.

Faktisk er Deebot R95 en ret avanceret støvsugerrobot. For det første kan køre over, lave, dørtrin. Dem der er i mit hus er dog for høje, og her sætter Deebot R95 sig fast når den forsøger at køre over. Men det er ikke specielt underligt, de er temmelig høje.

Deebot R95

Deebot R95

Dernæst så kan den også vaske gulv, eller rettere, den kan køre en fugtig klud over gulvet når den har støvsuget. Der medfølger nemlig en lille klud og en vandbeholder du kan gøre fast under støvsugeren. Det er faktisk en ret fed funktion. Det er ikke en rigtig gulvvask, men den er rigtig god til lige at vedligeholde gulvet med.

Men de smarte funktioner slutter ikke der. Et af de problemer jeg altid har haft med robotstøvsugere er at tømme dem. De fleste er mere eller mindre besværlige, men Deebot R95 åbnes op i toppen og med et lille håndtag kan jeg lige løfte støvbeholderen ud og tømme den. Let og elegant.

Stille og effektiv

En ting jeg sætter stor pris på ved Deebot R95 er det lave støjniveau. Jeg er ofte hjemme når min robotstøvsuger kører, og et højt støjniveau generer mig meget. Så da Deebot første gang startede blev jeg glædelig overrasket. Støjniveauet er lavt, og i den medfølgende app (som jeg kommer tilbage til senere) kan jeg endda sætte den på støjsvag – noget jeg faktisk slet ikke havde behov for.

Samtidig så kører Deebot R95 ikke efter et tilfældigt mønster når den gør rent. Den mapper rummet, eller huset hvis den kan nå alle rum, og så kører den ellers i et mønster der gør at den meget effektivt dækker hele rummet hurtigt. Jeg oplevede sjældent at den brugte mere end en times tid på min stue, hvilket var markant mindre end f.eks. Dyson Eye 360 brugte.

Den støvsuger ganske fint, men her kan man så godt mærke at det er en støvsuger til det halve af de store dyre støvsugere. Men helt ærligt – den kører hver dag, og det betyder at der ikke bliver specielt beskidt. Jeg er fuldkommen tilfreds med resultatet.

Samtidig så skal Deebot R95 virkelig have stor ros for navigation, for den finder hjem hver eneste gang. Kun to gange under testen oplevede jeg at den ikke kørte hjem. Den ene gang var den kørt over benet på en af mine stole, den anden gang holdt den mellem benene på en højstol til min datter. Men ellers er den en knag til at navigere, den har virkelig imponeret mig.

Den smarte app

Men hvor Deebot R95 virkelig tager point hjem er ved den medfølgende app. Den er nemlig langt mere end blot et sted du sætter tidsplan.

For det første så mapper den under kørsel din stue, og det kort bliver løbende forbedret så rengøringen bliver bedre og bedre over tid (og mere effektiv). Men dette kort er så også en af hemmelighederne der gør Deebot R95 til noget særligt.

Deebot R95

Deebot R95

På kortet kan du nemlig give robotten ordre. Dels kan du styre den, hvis du har de lyster, men det er ikke det fedeste. Du kan nemlig også markere områder på kortet hvor robotten ikke må køre hen, du kan angive områder hvor det er vigtigt at robotten kører hen, du kan sætte virtuelle vægge op, hvis der er områder hvor robotten ikke må køre hen, og så kan du give den ordre til ”spot cleaning”, og vupti, så kører Deebot R95 derhen, gør rent og vender tilbage til docken igen.

Opsamling

Deebot R95 har virkelig imponeret i testen. Den gør fortrinlig rent, den kan køre en våd klud over gulvet og den er dejlig støj svag. Herudover så er den let at vedligeholde, altså at sætte nye børster på, og rense gamle, og den er dejlig let at tømme når det er tid.

Men der er også ting der ikke er helt optimale. F.eks. er det for let at komme til at slette kortet som robotten generer. Hvis du vælger ”reset map”, så får du ingen advarsler – kortet bliver nulstillet med det samme, her kunne der godt være en advarsel.

Hvis du ønsker at køre robotten manuelt, så er der ingen logik i pilene du styrer med. Pilene sender den i retning i forhold til dens egen orientering, men når du sidder og kigger på kortet, forventer du at det er den vej du sender robotten.

Det er også lidt irriterende at du ikke kan sætte en tidsplan op for robotten inden den har mappet dit hus eller rum.

Men når alt det er sagt, så tilgiver jeg Deebot R95 lige på stedet. Ikke mindst fordi den bare virker. Jeg har faktisk totalt glemt at den kører rundt i min stue ved flere lejligheder, og det er faktisk ret fedt.

Selve app’en bruger jeg ikke så tit, så det er ikke så væsentligt for mig, at den godt kunne være bedre programmeret. Jeg vil også gætte på, at den med tid bliver bedre.

Alt i alt er Deebot R95 en fed robot og til en super god pris. Jeg er meget begejstret.

Produktinformation

  • Produktnavn: Deebot R95
  • Producent: Ecovacs
  • Overflader: Rengører såvel glatte gulve som gulvtæpper
  • Sugeteknologi: Roterende børster
  • Navigation: Via sensorer og scanner
  • WiFi: 2,4GHz
  • Opladerstation: ja
  • Pris: Set til kr. 4.299,-
  • Mere information hos Ecovacs og EET

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Deebot R95 er en fantastisk robotstøvsuger. Støjsvag, masser af fede funktioner og en lav pris. Samtidig gør den fortrinlig rent, og man har en tendens til at glemme at den kører rundt i huset.

Deebot R95 kan give mange langt dyrere støvsugerrobotter kamp til stregen, og under vores test har den virkelig imponeret os.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?