IFA 2018: Trådløs vinduespolering

Ecovacs, der nok er bedst kendt for deres støvsugerrobotter, har under IFA lanceret en ny vinduespoleringsrobot, og om end den ikke er hurtig så er den effektiv

WINBOT X er det nyeste medlem af den succesfulde WINBOT-serie fra ECOVACS. Robotten er batteridrevet og polerer vinduerne trådløst. Nu hvor man ikke længere behøver en stikkontakt indenfor rækkevidde, kan robotten også rengøre glaspartier, både inde og ude, som ellers er svære at nå – ja ruder på helt op til fire gange fire meter. Robotten har allerede vundet the Innovation Award ved CES og kan nu opleves i action.

WINBOT X fik sin europæiske premiere ved dette års IFA i Berlin. ECOVACS’ robot til vinduespolering kan nu polere vinduer, der ikke befinder sig i nærheden af en stikkontakt – helt uden brug af forlængerledning. Uanset om det drejer sig om rengøring af et drivhus eller et loftsvindue, så kan WINBOT X, der er udstyret med batteri, nu også rengøre glasflader, der før var svære at nå, uanset om det er indenfor eller udenfor. Robotten er sikret med en fleksibel ledning, som er fæstnet til glasset med en sugekop og kommunikerer med WINBOT’en via Bluetooth. Dermed er systemet i stand til med det samme at reagere og forebygge, hvis enheden skulle komme i fare for at falde ned.

Når WINBOT X starter, vil den først måle overfladen, den skal rengøre, og vælge den passende rengøringsrute. Robotten efterlader vinduespartier på op til fire gange fire meter uden striber. ”WINBOT X repræsenterer næste niveau af teknologi indenfor vinduespolering. Robotten kan bevæge sig frit på den overflade, den skal rengøre, selv på en glasflade uden ramme”, siger David Qian, President of the International Business Unit at ECOVACS ROBOTICS.

WINBOT X fra ECOVACS ROBOTICS havde verdenspremiere i januar, hvor den også modtog CES Innovation Award 2018 i kategorien Home Appliances for sin revolutionerende tekonologi. Prisen uddeles til produkter, der udelukkende anvendes i husholdningen og som samtidig har en afgørende elektronisk funktion. Vinduesrobotten var meget overbevisende med sit enestående produktdesign og innovative teknologi.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2156 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?