Robotten bærer din bagage

Træt af at slæbe din bagage eller taske selv? Så er der godt nyt - robotten Gita er bygget til netop det formål

Når du ankommer til et hotel, så bliver du ofte tilbudt at få din bagage slæbt op til dit værelse af en fra hotellet. Den tjeneste er vi mange der godt kunne bruge når vi kom til kontoret – specielt når man slæber laptop, tablet, testudstyr og meget andet med os.

Men så er det jo ret heldigt, at firmaet Piaggio Fast Forward er på vej med en robot, der er designet netop til det formål. Robottens navn er Gita, og den er lige blevet fremvist på en messe i Italien.

Nu skal vi lige sige med det samme, at Gita ikke er færdig endnu, Piaggio Fast Forward fortæller at de stadig mangler at teste en del, men stadig så ser den altså spændende ud.

Gita ligner mest af alt en støvsuger uden slange, der kører rundt. Den er i princippet et opbevarelsesrum der er mellem to hjul. Et låg i toppen lader dig sætte din bagage ned i Gita, og så slipper du ellers for at gøre mere.

Nu er Gita så ikke ment til at være en autonom robot, så hvis den skal følge dig, så skal du have en bestemt enhed på dig, f.eks. et armbånd. Gita følger så trofast efter det armbånd, og du slipper for at bære din bagage selv. Ja altså – så længe den ikke vejere over små 20kg.

Skulle du have brug for at få båret endnu mere, så er Piaggio Fast Forwards også på vej med en storebror – Kilo. Dobbelt så lang, og så skulle den kunne bære op til 100kg – rigeligt til selv de største kufferter, ikke?

Både Gita og Kilo skulle dog på sigt også komme i autonome versioner. Her finder de vej ved først at have mappet området, og så kører de inden for et kendt område, men de ligger lidt længere ude i horisonten.

Personligt glæder jeg mig til at komme på et hotel, og få min bagage slæbt op til mit værelse af Gita eller Kilo. Det eneste der bekymrer mig lidt er, hvordan robotten kommer tilbage til receptionen, hvis jeg har armbåndet? Nå – den kan jo være den har en “retur til afsender” tilstand.

 

About Lars Bennetzen 3825 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?