Industrirobot til skrivebordet

Nyt Kickstarterprojekt skal fremstille en skrivebordsversion af de store industrirobotarme, og de har brug for din hjælp (og dine penge)

Navnet på den lille nye robotarm har fået navnet ”CTRL, the Robot”, og hvis billedet på Kickstarter ikke lyver, så er den ret imponerende – en nøjagtig kopi af de store robotarme du ofte ser på samlebånd og lignende steder.

Robotten er designet til at kunne stå på dit skrivebord, være til at betale og generelt sjov at lege med. Direkte fra din computer kan du programmere robotten til at flytte på objekter, og det software der styrer den er lige så avanceret som den de store industrirobotter anvender.

Robotten er opbygget ud fra små børsteløse dc servo-motorer med meget høj opløsning for at sikre præcisionen.

ctrl indhold 1

Selvom robotten er avanceret, så lover folkene bag robotten at den virker direkte ud fra boksen, og at du enten kan køre en applikation eller kode din egen software til robotten.

Hvad skal den så bruges til? Tja – det er jo op til dig selv og din fantasi. Men vi ved bare at vi MÅ have sådan en, når den får samlet penge nok sammen på Kickstarter.

Men projektet har brug for din hjælp. De ønsker 215.000 australske dollars, men har kun fået løfte på små 50.000. Heldigvis er der 11 dage tilbage af funding, så du kan sagtens nå at komme med, og for 699 australske dollars kan du være med i projektet og som tak for hjælpen får du en robot når den er klar.

Du kan læse mere om Ctrl-projektet her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3371 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?