OnePlus på vej med Smart TV

Den kinesiske smartphone-hurtigløber, OnePlus, vil mere end bare levere fede telefoner – nu vil de også ind på markedet med et Smart TV

Lige siden OnePlus kom på markedet for ganske få år siden, har de været fokuserede på at levere gode smartphones. Men det ændrer sig nu, for OnePlus har en vision om, som de selv udtrykker det: ”at lave flagskibsprodukter, der forbedrer brugeroplevelsen med simplicitet, effektivitet og intelligente funktioner.”

Derfor retter de nu deres virksomhed mod også at udvikle et nyt Smart TV.

De mener selv at det er en naturlig forlængelse for OnePlus at gå efter de løsninger i tv-segmentet, som virksomheden tidligere har løst i smartphone-markedet. Store flotte ord, men det er faktisk ikke så langt en spring som man skulle tro. De fleste tv i dag er i forvejen ”smarte tv”, og langt hen ad vejen indeholder de samme teknologier som en smartphone gør – om end vi stadig ikke har et tv med berøringsfølsom skærm.

Så hvad ved vi om det kommende tv fra OnePlus? Stort set intet, men da det er stadig kun er en hensigtserklæring om, hvad OnePlus ønsker i fremtiden er det næppe så underligt.

Men lad os lige fabulere lidt: OnePlus har gjort et stort arbejde ud af at tilpasse Android på deres smartphones, så mon ikke brugergrænsefladen i deres kommende smarte tv får et interface der mindre lidt om det? Samtidig kan jeg forestille mig, at de vil lave en stærk sammenkobling mellem deres mobiler og tv’et – en slags Chromecast, bare uden nødvendigheden af at bruge Google Chromecast.

OnePlus har også brugt energi på at lave elegante og smarte mobiler, så mon ikke deres tv også bliver tyndt og jeg vil gætte på at de vil arbejde hårdt på at få det mere eller mindre rammeløst.

Andre rygter siger at vi kan forvente at se det nye tv på markedet til næste år – det tror jeg dog er lige optimistisk nok. Men det vil da være fedt hvis det er tilfældet.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2239 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?