To super-smartphones i kamp, og vinderen er …

Der er lanceret rigtig mange nye spændnede smartphones de sidste par måneder. Tech-Test har kigget nærmere på Huawei P8 og Samsung Galaxy S6 Edge, begge utrolig gode mobiler, men Huawei P8 vinder alligevel klart testen

En af de allermest omtalte smartphones er nok Samsung Galaxy S6 Edge, og den nyeste smartphone på markedet, der ligger i samme segment, er Huawei P8. Tech-Test satte de to super-smartphones op mod hinanden for at se, hvad der adskilte dem fra hinanden, og ikke mindst – hvilken der var den mest suveræne mobil.

Noget af de første, du lægger mærke til, når du får en ny smartphone er designet og dernæst byggekvaliteten. Føles den solid og robust, eller er det et stykke plastik, du er bange for vil knække eller bøje?

Dernæst kommer skærmen. Det skal være let at se billedet på skærmen, også i solskin, og skærmen skal altid vise et super godt billede.

Først det ydre

Det er kun 12 gram, der skiller de to mobiler fra hinanden, når det kommer til vægt, og det virker ikke som ret meget. Men det stadig tydeligt, når du står med dem i hånden. P8 er den tungeste af de to, men den vejer stadig ikke så meget, at den virker tung. På samme måde er vægten ikke så lav på Edge, at den virker let. Men de 12 gram giver lige Huawei en fordel – for det gør, at den kommer til at virke mere solid.

Når mobilerne ligger ved siden af hinanden, så virker P8 markant større end Edge, men igen så er det på marginalerne, vi finder forskellene. Edge har en 5,1” skærm, mens P8 har en 5,2” skærme.

 

Huawei P8
Samsung galaxy s6 edge

Samtidig så er P8 3 mm højere og 2 mm bredere, men 0,6 mm tyndere. Men når de ligger ved siden af hinanden, virker P8 bare meget større, og da skærmarealet er meget stort i forhold til selve rammen, så virker skærmen ekstra stor. At den samtidig er den tyndeste mobil af de to, bliver tydeligt på grund af den buede skærm som Edge er udstyret med. Den kommer til at virke meget tykkere på den konto.

Når vi så kigger på skærmen, så hiver Edge point hjem. Skærmen er klar og giver nogle skønne og lysstærke billeder. Den er en fornøjelse at kigge på og samtidig er den super responsiv. Det eneste, der frustrerer os en anelse, er den buede skærm, for det virker som om billedet bøjer lidt, når det kommer ud mod kanten af billedet, og det er ikke lige noget, der tiltaler os her på redaktionen. Det virker bare forkert.

Skærmen på P8 er en rigtig god skærm, knapt så lysstærk som Edge, men billederne er stadig rigtig gode og måske en anelse mere naturtro end hos Edge. Den er også dejlig responsiv, men måske en anelse langsommere end Edge. Omvendt så kan vi godt lide, at skærmbilledet er plant, og næsten fylder hele rammen ud.

Nu kommer vi så til det der for alvor er en akilleshæl hos Samsung, nemlig byggekvaliteten. Edge er en mobil, der som minimum koster 6.500 kroner, og så er det altså vildt underligt, at bagsiden er lavet så den minder om et stykke plastik. Det får den til at virke billig, hvilket den langt fra er, og det hænger ikke sammen med et design, der i øvrigt er rigtig flot.

Et kig på P8 viser for os, hvordan byggekvalitet skal strikkes sammen. Mobilen er lavet i en såkaldt Uniframe i aluminium, hvilket vil sige, at den er fræset ud af et enkelt stykke aluminium, og ikke alene betyder det, at mobilen bliver tyndere, men også at den kan blive ret let på trods af at den er helt utrolig stabil. Den fremstår også meget eksklusiv, og det bliver understøttet af design.

Den daglige brug af smartphonen

Med en skærm der lige går rundt om hjørnet på Edge, skal man vænne sig til at håndtere mobilen. Den ligger lidt anderledes i hånden, men man vænner sig hurtigt til formen. Vi er dog stadig lidt i vildrede over, hvorvidt vi synes det er en speciel god ide. Skærmen på siden bliver brugt til notifikationer, hvilket kan gøre dem lidt mere diskrete, men alligevel – er det en god ide?

Undertegnede har svært ved at se dem, så små er de. Men for helt unge brugere er det nok lettere. Om det fungerer, er op til den enkelte bruger, vi betragter dem nok lidt som overflødige – og samtidig gør det, at skærmbilleder ser ud til at bue. Igen op til den enkelte om det er godt. Vi synes, at det er lidt pjattet.

 

Huawei P8

P8 er langt mere firkantet end Edge, men har lige så tilpas afrundede hjørner, at mobilen ligger super godt i hånden. Samtidig har bagsiden en tekstur, der gør, at den ligger godt fast i hånden, og som er med til at understrege det eksklusive look.

I modsætning til Edge har P8 ikke nogen fysisk ’hjem’ knap. Udover tænd/sluk og volumen knapperne, er der ikke nogen fysisk knapper på mobilen, og det kan vi rigtig godt lide, det virker utrolig godt, og når mobilen er slukket har den det meget elegante og enkelte udseende over sig, der bare skriger kvalitet.

De fysiske knapper som P8 så rent faktisk har, er placeret på samme side af mobilen, som vi ser på så mange andre mobiler. Men her har Edge så lige gjort det lidt smartere. Der er knapperne til tænd/sluk og volumen nemlig placeret på hver siden af mobilen, så de let kan betjenes med en hånd. Ros til Samsung for den detalje.

Når vi nu er ved de fysiske detaljer, så er der et punkt hvor Huawei skal have kæmpe stor ros – nemlig for linsen til kameraet. På alle andre smartphones vi har testet, der stikker kameralinsen en eller to millimeter ud, hvilket er en anelse irriterende. Men på P8 er bagsiden helt glat. Kameralinsen ligger i plan med bagsiden, og det er en detalje vi virkelig må rose P8 for.

Side 1 af 3

About Lars Bennetzen 4193 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?