Ansigtsgenkendelse på Huawei Mate 10 Lite

Huawei satser for alvor på at deres smartphones kan åbnes med ansigtsgenkendelse. I den opdatering der er på vej til Mate 10 Lite, kommer denne funktion nemlig til den billige smartphone. Samtidig kommer der også en del nye kamerafunktioner

Den billige, men meget avancerede, smartphone Mate 10 Lite fra Huawei, var den bedst sælgende smartphone hos Telia i januar, og nu opgraderer Huawei den med blandt andet ansigtsgenkendelse og flere spændende kamerafunktioner.

Hvis du har slået automatisk opdatering til på din Mate 10 Lite, så får du automatisk opdateret mobilen til at omfatte den nye funktion, og ellers så skal du lige ind og se om der er kommet en opdatering til din smartphone. Når du så har opdateret funktionen, så skal du også lige aktivere ansigtsgenkendelse, der hvor du også aktiverer fingeraftryksscanneren og pin-kode. Når det er klaret, så benyttes frontkameraet til at scanne ansigtet og låse mobilen op.

Der skal ikke mere til – når mobilen har genkendt dig, er den også låst op, og hvis det kommer til at fungere lige så godt som på den nye P20, så vil den gå vildt hurtigt med at låse op (vores anmeldelse af P20 kommer senere på måneden).

En anden smart funktion er også, at hvis en anden forsøger at tilgå din smartphone, så vil kameraet registrere det og skjuleinformationer som beskeder og andet privat indhold – fed funktion for resten.

AR selfie-funktion

Ud over den nye loginfunktion, så byder opdateringen på en AR-linse-funktion, der kort sagt giver brugeren mulighed for at udfolde sin kreativitet, når der tages selfies. Med AR eller “Augmented Reality” kan brugeren lege med virkeligheden og eksperimentere med baggrunde og elementer på sine selfies. Eksempelvis kan man udskifte en kedelig gråvejrsbaggrund med en solrig dag foran Eiffeltårnet.

Udover de nye AR-funktioner, så giver 3D-ansigtsgenkendelse i Mate 10 Lite mulighed for at identificere ansigtstræk som øjenhule, næseryg og pande, og derefter justere lysindstillinger og skarphed, så du får det bedste resultat.

Sådan opgraderer du til den nye version:

  1. Gå ind i “Indstillinger”
  2. Vælg “Systemopdatering”
  3. Klik på de tre prikker i øverste højre hjørne og download den seneste opdatering

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2732 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart