Fantastisk smartphone bliver større

En af årets bedste smartphones er kommet til Danmark i en endnu større version. Huawei P9 Plus er vokset til 5,5”, fået trykfølsom skærm og holder fast i alle de fede funktioner som begejstrede hos P9

Lad det lige være sagt med det samme. Huawei P9 og P9 Plus er næsten ens. Rent hardwaremæssigt er der ikke den store forskel på de to mobiler, og derfor kommer denne anmeldelser da heller ikke til at blive et kig på, hvad der er af hardware i mobilen.

Læs vores test af Huawei P9, og der kan du se vores beskrivelse af mobilen, og ud over de punkter du kan læse herunder, så er der ikke den store forskel på de to mobiler.

– Læs også: To fantastiske smartphones bejler om din gunst

Her ligger forskellene

Så kort fortalt så er P9 Plus en 5,5” smartphone der, som lillebroderen, er udstyret med et dobbeltkamera på bagsiden. Et kamera med linser fra Leica, og hvor den ene linse er i ægte sort/hvid. Kameraet er det der gør P9 og P9 Plus til en imponerende mobil, og – kan vi godt afsløre med det samme, vores pt. favoritmobil.

Forskellen mellem de to mobiler er, at P9 Plus har fået en større skærm, et større batteri, større intern hukommelse, mere lagerplads og Press Touch – hvad der svarer til 3D Touch hos iPhone.

Oser af elegance

Noget af det første der imponerer os, er det elegante design. Huawei kan altså det der, med at lave en stor mobil, men få den til at se relativ lille og meget elegant ud. Huawei P9 Plus virker umiddelbart som en mobil der er langt dyrere end tilfældet er, det er i sandhed en mobil du kan være stolt over at have med dig.

En af de ting der imponerede os ved P9 var fingeraftryksscanneren, og den er fuldt ud lige så godt i P9 Plus. Det vi kunne være bekymrede over var, om de ekstra tre tommer i størrelse, ville gøre det svært at nå scanneren der trods alt er placeret midt på bagsiden af mobilen.

– Læs også TEST: Moto G4 Plus en stor og billig smartphone

Men det var ikke tilfældet. Det er dejlig let at nå scanneren, og det bliver hurtigt en automatisk bevægelse at tage mobilen frem, og låse den op i en og samme bevægelse. Scanneren fungerer hurtigt, præcist og hver gang.

Vi har nævnt det et par gange før, men vi er igen nødt til at rose Huawei for deres brug af scanneren. Ikke alene kan du låse din mobil op med den, du kan også trække menuen ned ved ved at glide fingeren hen over scanneren, og du kan fjerne alle notifikationer ved et dobbelt tap. Virkelig en fed funktion – nu mangler vi bare at vi kan programmere scanneren til at gøre noget forskellige alt efter, hvor mange gange du tapper den.

Billede og lyd

Som på lille broderen er skærmen flot. Den er i fuld hd, men den belægning som Huawei forsyner deres skærme med gør at skærmen står utrolig flot. Der er en super god kontrast og samtidig så har den dejlige naturlige farver.

Grunden til de flotte klare farver er Huawei benytter sig af IPS-NEO-teknologien der giver op til 96% af Adobes RGB farvespektrum. Flot gået Huawei.

Vi er altså også nødt til at rose Huawei når det kommer til lyden i P9 Plus. Naturligvis er det begrænset hvor meget lyd man kan få ud af stereohøjttalerne, men i P9 Plus lyden faktisk ret god, god nok til at du sagtens kan lytte til lyden sammen med en kammerat.

Igen har Huawei smidt deres egen Kirin 955 octa-core processor, der faktisk består af fire kerner der kører 2,5 GHz og fire der kører 1,8 GHz, ind i P9 Plus. Det gør også at mobilen på ingen måde mangler hestekræfter.

p9-plus-indhold

Hårde tryk på skærmen

Noget som er unikt for Huawei P9 Plus, i forhold til andre Huawei-mobiler altså, er deres Press Touch. Muligheden for at trykke hårdt på skærmen – her er der pludselig nogle fede muligheder.

– Læs også: TEST: Honor 8, en billig ’high-end’ smartphone

Huawei har selv forsynet deres apps med Press Touch understøttelse, hvilket typisk betyder, at du kan få en genvejsmenu frem når du bruger Press Touch. Ulempen her er, at med mindre app-udviklere griber fat i denne teknologi, så er det kun en sølle skygge af, hvad 3D Touch på iPhone giver af muligheder.

Men et sted er funktionen fantastisk. Når du åbner et billede i Galleri, så kan du bruge Press Touch. Jo mere du presser, jo mere zoomer du ind på det sted i billedet du presser på. En super fed funktion som vi lynhurtigt blev afhængige af.

De to linser

Det er nøjagtig samme kamera-udforming i P9 Plus som i P9, og det er vi kun ret begejstrede for – for kameraet var fantastisk i P9.

Den har 2 kameraer på bagsiden, et sort/hvidt og et farvekamera. Begge holder 12MP (F/2.2) og kameraet på forsiden holder 8MP (F/2.4). Begge har optisk billedstabilisator.

Billederne er fantastiske, og hvis du swiper ind fra venstre så får du en stor menu der giver dig mulighed for at vælge forskellige specielle indstillinger, så som sort/hvid, HDR, Panorama, Slowmotion osv.

Swip op fra bunden af, og du skifter over til professionelle indstillinger, og du kan nu indstille kameraet som var det et professionelt kamera.

Kameraet imponerer, og mængden af indstillinger du kan rode med er tilsvarende imponerende.

Læs vores anmeldelse af P9 for få flere informationer om kamerasystemet i P9, som er det samme som i P9 Plus.

Opsamling

Så hvorfor give 1.000 kroner mere for P9 Plus i forhold til P9 – jo ser du, hvis du som undertegnede synes at 5,2” er lige i underkanten når det kommer til at se, hvad der sker på skærmen, så er det en god grund.

Men derudover så får du faktisk en noget bedre batterilevetid – batteriet er nu på 3.400 mAh, og du får hele 64GB lagerplads (som kan udvides med et microSD-kort).

Men bortset fra de få områder, så er det to mobiler helt ens, så du er nødt til at afgøre med dig selv om du vil betale 1.000 kroner for Press Force og mere batterilevetid. Personligt er jeg ikke i tvivl – men er er den sælgende faktor altså skærmens størrelse.

Så i løbet af testen blev Huawei P9 Plus vores favorit. Fordi den er designet så elegant, fordi den har et fantastisk kamera, og fordi den bare altid virke.

Hastigheden var rigtig god, skærmen er super responsiv og billeder og film står bare knivskarpt og flot på den. Så selvom vi ikke troede at noget kunne så P9 i test, så formåede P9 Plus at gøre det.

Men lidt malurt kommer der alligevel i bærget. For vi oplevede fra tid til anden, at mobilen mistede forbindelsen til vores bluetooth-headset og at den ikke altid startede gps’en når vi skulle bruge den i vores kørebogs app – det var den eneste app det skete i, og vi har kun oplevet det på P9 Plus – underligt.

Produktinformation

 • Navn: Huawei P9 Plus
 • Producent: Huawei
 • Operativsystem: Android version 6.0, EMUI 4.1
 • Skærmstørrelse: 5,5”
 • Skærmopløsning: 1.080 x 1.920, fuld HD
 • Lagerplads: 64GB, kan opgraderes med microSD-kort
 • Processor: Kirin 955 octa-core. 2,5GHz hhv. 1.8GHz
 • Bagkamera: 12MP fuld farve, 12MP sort/hvid
 • Frontkamera: 8MP
 • Fingeraftrykslæser: Ja
 • Batteri: 3.400 mAh
 • Mål: 152,3 x 75,5 x 6.98 mm
 • Vægt: 162 gram
 • Pris: Set til kr. 5.000 kroner
 • Mere information hos Huawei

Bedømmelse

Samlet vurdering 98% Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Vi ville gerne give P9 Plus top karakter, men det kan vi ikke umiddelbart gøre på grund af de problemer vi oplevede med bluetooth og gps. Ikke at vi ofte oplevede dem, men det var der og det trækker altså ned:

Men generelt er det en superfed mobil, lynhurtigt og smertefrit kamera giver billeder i toopklasse, og Press Touch er en supergode ide.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2500 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart