Lenovo og Intel leverer enklere og mere sikker online identitetsbekræftelse

Lenovo er den første computerproducent på markedet til at lancere FIDO-certificeret løsninger til identitetsbekræftelse, der er integreret direkte i Windows-pc’er i form af en krypteret fingeraftrykslæser. Dette giver en enklere og mere sikker online identitetsbekræftelse, når der logges ind på populære hjemmesider og applikationer som PayPal, Google, Dropbox og Facebook.

81 procent af alle datalæk eller sikkerhedsbrud sidste år skyldtes kodeord, som enten var svage, for generelle eller stjålne. Samtidigt er phishing-forsøg vokset med 65 procent sammenlignet med året før. Beskyttelse af det digitale privatliv, identitet og alle typer af data er således vigtigere end nogensinde og kræver derfor også mere robuste sikkerhedsprocedurer.

Lenovo og Intel har derfor netop annonceret de første indbyggede fingeraftrykslæsere med identitetsbekræftelse til PC’er for at understøtte brugeres online browsing, arbejde og shopping. Ved at bruge Intel Online Connect på 7th og 8th generation af Intel Core-processorer, integrerer Lenovo identitetsbekræftelse direkte i kernen af PC’erne og giver dermed enklere og mere sikker adgang, når der logges ind på populære hjemmesider som PayPal, Google, Dropbox og Facebook. Den nye teknologi er tilgængelig på de nyeste PC’er fra Lenovo. Se den fulde liste nedenfor.

I stedet for at afhænge af adgangskoder som den eneste måde at bekræfte sin identitet, når man skal logge ind på websteder, kan brugere nu blot ved at lægge en finger på den integrerede fingeraftrykslæser sikkert bekræfte deres identitet. Dette øger beskyttelse af brugerne og mindsker chancerne for misbrug.

De nye løsninger til identitetsbekræftelse er:

  • UAF fingeraftryksaflæser: Med blot et ryk med fingeren på en fingeraftrykslæser integreret i PC’en, kan brugere nu nemt bekræfte deres identitet, når de eksempelvis logger ind på deres PayPal-account.
  • U2F med indbygget 2-factor identitetsbekræftelse: U2F er en ekstra sikkerhedsfaktor, som er integreret i identitetsbekræftelsen, når brugerne logger på et websted ved hjælp af deres standard bruger-id og adgangskode. I stedet for at bruge en separat sikkerhedsnøgle eller SMS-kode, indbygges 2. faktor-bekræftelsen i PC’en for at identificere brugeren. Således bedes brugeren om at klikke på en knap for at logge ind på websteder som Google, Facebook, Dropbox og mange flere.

Tilgængelighed:

Intel Online Connect kan downloades online og vil blive tilgængelig via Lenovo System Update og Lenovo App Explorer på alle Lenovo bærbare computere med 7th og 8th generation af Intel Core-processorer, der har aktiveret Intel SGX.

Listen over kompatible Lenovo-computere omfatter Yoga 920, IdeaPad 720S, ThinkPad X1 Tablet (2. generation), ThinkPad X1 Carbon (5. generation), ThinkPad Yoga 370, ThinkPad T570, ThinkPad P51s, ThinkPad T470s, ThinkPad X270 og ThinkPad X270s

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?