TEST: Smart AC Control med fede funktioner

Tados nye Smart AC Control V3+ er et must, hvis du har en AC i dit hjem. Den er let at bruge, sikrer et godt indeklima – men har en udfordring når det kommer til hvor den må og kan monteres

Tado Smart AC Control V3+. Foto: Tado

Hvis du har en AC i dit hjem, fx en varmepumpe, så kender du med statsgaranti også til problemet med at få den indstillet helt korrekt i temperaturen. Den AC jeg har monteret, har varmeføleren siddende på selve enheden, og det betyder at den måler temperaturen tæt på. Resultatet er varmt live ved AC’en, mens resten af rummet er koldere, eller varmere alt efter årstiden.

Samtidig er det begrænset med programmering og smarte funktioner som den kommer med – selvom den både er ny og hamrende dyr. Så muligheden for at teste Smart AC Control V3+ fra Tado var velkomment, og langt hen ad vejen skuffede den ikke.

Skal passe præcist

Der er det ved fjernstyringer at de skal passe meget præcist til de enheder de skal styre. Det gælder også for Smart AC Control, der udover en føler også fungerer som fjernbetjening af AC’enheden.

Tado skaffede mig derfor en enhed der skulle fungere sammen med min AC, så jeg var rimelig sikker på at den virkede – det gjorde den så ikke umiddelbart.

Jeg fulgte installationsvejledningen, men kunne ikke få enheden til at styre min AC. Det var naturligvis ikke specielt smart, men så fik jeg mulighed for at teste Tados support, og den var både god og effektiv.

Jeg blev ringet op på aftalt tidspunkt, og en meget dygtig og vedholdende servicemedarbejder hjalp mig. Det viste sig at min præcise AC ikke lige var i deres system, men med en række kommandoer, hvor jeg skruede op og ned for temperaturen, tændte og slukkede for AC’en og så videre, så lykkedes det at få Smart AC Control V3+ til at fungere sammen med min AC.

Det tog lidt tid, men det var faktisk en ret god oplevelse, og Tado fik afhjulpet problemet. Stor ros til serviceafdelingen, ham jeg snakkede med var virkelig god.

Mange muligheder

Herefter var det så bare at gå i gang. Men der var lige et problem – for Tado skulle hænge ret præcist så den kan se min AC, og ikke alt for langt væk. Det gav lidt udfordringer, for den skulle samtidig være tæt på en stikkontakt.

Der er masser af forskellige rapporter i Tados app, og det gør det let at holde øje med indeklimaet. Foto: Tado.

Jeg endte med at have den liggende på et bord i nærheden af min AC, men jeg skal klart have fundet et sted den kan hænges op.

Alle funktioner styres i Tado app’en, og der er en række funktioner jeg er blevet glad for. Dels er der ”smart schedule”, hvor Tado automatisk indstiller temperaturen. Jeg vælger fx at lade temperaturen på kontoret sænke til 18 grader om natten, mens den skal holde 21 grader i dagtimerne.

Herudover er der en Away-funktion, hvor du kan bestemme hvad der skal ske, når du ikke er hjemme. Tado bruger din smartphone til at bestemme, om du er i nærheden eller ej, og så kan du vælge om Tado skal slukke for varmen, eller måske bare skrue ned for temperaturen, når du ikke er hjemme. Super fed funktion.

Tado selv måler konstant indeklimaet, så som varme og fugtighed, du kan få oplysninger om kvaliteten af indeklimaet og om hvor meget du har sparet som følge at brugen af dine Tado-enheder.

Herudover så fungerer Tado nu også med Apple HomeKit, Google Assistant og Amazon Alexa, og det er fedt at kunne styre varmen direkte fra fx Apple HomeKit. Men personligt så bruger jeg oftere Tados egen app, for der er bare mange flere funktioner – og det er også her jeg har adgang til alle rapporterne.

Skulle jeg af en eller anden grund ikke have adgang til min telefon, så kan jeg også indstille temperaturen direkte på selve Tado Smart AC Control. Den viser normalt intet, men hvis du klikker på den, så dukker temperaturen op, og du kan indstille den præcist som på app’en.

Tado Smart AC Control er et gennemført produkt – men jeg kunne godt tænke mig, at det var lettere at finde et sted at montere den, og jeg ville gerne have en længere strømledning, så jeg ikke skal lede så desperat efter en mulig placering.

Produktinformation

  • Produktnavn: Smart AC Control V3+
  • Producent: Tado
  • Produkttype: Termostat og fjernbetjening til AC-enheder
  • Størrelse: 100 x 100 x 14,5 mm
  • Strøm: Kræver adgang til stikkontakt
  • Pris: Set til kl. 799 kroner
  • Læs mere hos Tado.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Tado Smart AC Control V3+ er et virkelig godt produkt. Når først den er monteret, så styrer den problemfrit temperaturen, og via app’en har du adgang til alle de funktioner du ellers skal bruge din fjernbetjening til, på en let måde.

Det er skønt at den tager hensyn til om du er hjemme eller væk, at du kan justere temperaturen når du ikke er hjemme, og at du får rapporter om luftkvalitet og indeklima.

Og så skal Tados support have ros, de var venlige, hjælpsomme og ikke mindst meget vidende.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2748 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart