TEST: Spændende headset til gaming og musik

Logitech G735 er et ret spændende gaming-headset, der viser sig også at være ret kompentent når musikken skal nydes - der er dog også et par små udfordinger med headsettet

Det er tæt ved nødvendigt med et godt headset når der skal games. Dels forstyrrer du ikke dine omgivelser, dels kan du normalt opnå langt bedre lyd med et headset, end de fleste højttalere der er koblet til computeren – med mindre du har et større højttalersystem tilkoblet, naturligvis.

Men det gode gaming-headset giver også ofte fordele når du gamer, for ofte kan det være lettere at høre, hvorfra fjenden kommer, og effekterne er også tit bedre, når de bliver sendt direkte ind i ørerne på dig. Og du kan lukke det meste af omverdenen ude.

Men problemet med et gaming-headset er ofte, at hvor det kan være godt til spil, så er der flere af dem der stinker når der skal spilles musik i dem. Omend jeg ikke ligefremt forventede at over-ear gaming-headsettet Logitech G735 ville stinke til musik, så havde jeg stadig ikke de store forventninger til den del af headsettet. Men jeg blev faktisk positivt overrasket.

Inden jeg kommer dertil, så skal jeg lige vende designet. For headsettet hører til i Aurora-serien fra Logitech G – hvilket Logitechs gaming-brand hedder, gæt selv, hvad G står for. Det vil sige at headsettet er designet i hvide materialer, med bløde og afrundede kanter. Faktisk tænker jeg på alt andet end gaming når jeg ser headsettet, hvilket faktisk er ret fedt.

En ting leder dog tankerne hen på gaming, og det er det RGB-lys der er i ørekopperne. Heldigvis er det ikke et meget markant lys, det er rimelig diskret og afdæmpet. Hvis der endelig skal være RGB-lys i et headset, så er det et fint eksempel på, hvordan den kage skal skæres.

På selve ørekopperne er der et par knapper til at justere lyd, tænde og slukke og tænde for Bluetooth-forbindelse. Knapperne er rimelig diskrete, og de ødelægger ikke de elegante udseende.

Logitech G735. Foto: Logitech G

Så langt mindre headsettet mere om et elegant musik-headset end et dedikeret gaming-headset, og det kan jeg kun sætte pris på.

En ting ødelægger dog det indtryk en anelse – nemlig den mikrofonarm der skal kobles til headsettet, hvis du vil bruge det til at snakke i. Med den på, er der ingen tvivl om at det er et gaming-headset.

Komfort, tilslutning og lyd

Logitech G735 udmærkede sig ved at have en rigtig god komfort, selv for folk der, som mig, bruger briller f.eks. når jeg arbejder ved computere, eller gamer ved samme. Puderne på ørekopperne var ret behagelige at have på, de klemte ikke for meget på hovedet, og jeg kunne uden problemer have dem på i lang tid, også uden det blev for varmt eller ubehageligt under dem – virkelig fedt.

Hvor jeg ikke var helt så begejstret var når det kom til forbindelsen, eller rettere hvad der skete når det først var forbundet. G735 kan enten forbinde sig til din enhed via Bluetooth eller via den medfølgende Lightspeed-adapter der følger med – det virker dog kun til en Windows-baseret pc.

Jeg havde intet problem i at koble headsettet til min smartphone via Bluetooth, men desværre kunne jeg så ikke justere volumen direkte på headsettet, og det frustrerede mig en hel del. Brugte jeg Lightspeed til en Windows-baseret computer, var der ikke problemer med den del.

Men alt andet lige, er og bliver lyden den vigtigste, og har leverede G735 et virkelig god oplevelse. Til musik får man fine og flotte mellemtoner, og klare diskanter der kan afslutte lydbilledet. Men jeg mangler altså lidt i bassen og i den grundlæggende lydstyrke.

Sidstnævnte er generelt for lav, der måtte godt have været lidt mere krudt på her. Og bassen mangler klart en del power når det kommer til musik.

Men helt generelt er der faktisk en helt udmærket lydkvalitet i dette gaming-headset.

Når det så kommer til gaming, viser headsettet virkelig tænder. Man får nogle rigtig gode lydeffekter, specielt hvor der er fokus på diskanten. Det er en virkelig fed oplevelse at game med dette headset på.

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%

Logitech G735 er et spændende gaming-headset der uden problemer kan bruges til både gaming og musik. Det er yderst komfortabelt og har en fin aftagelig mikrofonarm – der dog ikke just pynter.

Bassen mangler lidt, men både diskant og mellemtone er fin, og det indbyggede RGB-lys er ikke så voldsomt at det fjerner fra elegancen af headsettet.

Prisen ligger dog lidt i den høje ende, og det trækker også ned at kontrollerne ikke nødvendigvis virker hvis headsettet forbindes via Bluetooth.

Du kan læse mere om Logitech G735 her.

Det koster Logitech G735 lige nu

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.