TEST: Stage Air V2 – soundbar med tynd lyd

Creative er gode til lyd, men de rammer ved siden af målet med Stage Air V2

Creative Stage Air V2. Foto: Creative

Jeg kan godt lide at have god lyd på min computer – de interne højttalere stinker værre end gårsdagens fisk, og derfor har jeg altid koblet gode højttalere til min computer. Men de fylder en del, og for at gøre det endnu bedre, så har jeg også en subwoofer tilsluttet for at sikre den gode bas.

Men Creative har før lanceret en soundbar til computeren, og nu er de så klar med Stage Air V2, deres nyeste, kompakte, soundbar som lover god lyd uden at fylde ret meget.

Der er da heller ingen tvivl om at den er dejlig kompakt, og det gør at den let kan placeret på mit skrivebord under min skærm.

Herudover er Stage Air V2 trådløs, så du kan koble den sammen med din computet – eller smartphone, helt uden kabler. Jeg er ret vild med ideen om, at jeg kan få en soundbar til min smartphone. Det betyder at jeg faktisk kan bruge min mobil på farten, og dele lyden med andre – uden det skal være de interne (ikke specielt gode) højttalere i mobilen der skal levere lyden.

Det er også ret fedt at der kun er fire knapper på højttaleren, let betjening er virkelig dejlig at opleve.

Som nævnt er højttaleren trådløs, og har masser af batterilevetid. Det er dog også muligt at slutte den til din computer via et usb-kabel, men det ændrer ikke på lyden. Det er også via usb-kablet at du lader højttaleren op.

Så langt så godt – højttaleren var kommet godt fra start, og havde givet mig et rigtig positivt indtryk.

Men så gik jeg i gang med at teste lyden, og her faldt tingene fra hinanden. Stage Air V2 har en meget tyndbenet lyd. Der var stort set ingen bas eller diskant, og det gav et rigtig dårligt lydbillede, både når jeg lyttede til musik, så film eller gamede.

Det var absolut ikke nogen fornøjelse, og selvom jeg måske med tid ville kunne vænne mig til lyden, så vil det aldrig blive en god lyd. Dåseagtig og tynd. Selv med en lav pris er det bare ikke ok.

Min anbefaling er klart at du bør vælge et par gode højttalere eller måske et godt headset.

Bedømmelse

Samlet vurdering 40%

Jeg kan godt lide ideen om en soundbar til computeren, den fylde ikke så meget og den er ganske elegant. Det er også fedt at den er trådløs og kan bruges på farten.

Men det er bare ikke ok at lyden er så tyndbenet. Det er virkelig en underlig oplevelse at lytte til musik og lydeffekter der kommer ud af den.

Du kan læse mere om Creative Stage Air V2 her.

Det koster Creative Stage Air V2 lige nu

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.