TEST: Superfed og lækker højttaler fra Bowers & Wilkins

Den nye højttaler, Zeppelin, fra Bowers & Wilkins har ikke alene et fedt design, den har også en lækker lyd og en høj pris

Jeg elsker når produkter overrasker mig, og det har Zeppelin fra Bowers & Wilkins virkelig gjort, både når det kommer til design og lyd.

Designet er, som navnet antyder, noget der mest af alt ligner en zeppeliner fra hedengangne tider. Den er oval og den base den står på, kan godt minde om den kurv der hænger under en zeppeliner. Jeg er vild med det design, du er ikke i tvivl om at det er en højttaler, men den er stadig virkelig flot. Væk er det traditionelle firkantede design, velkommen til et design der pynter ind i de fleste stuer.

Men du skal virkelig have plads, for den er hele 65cm lang og den vejer 6,5kg, så de tynde hylder på din reol indkøbt på tilbud i IKEA kan næppe holde til den.

Bowers & Wilkins Zeppelin. Foto: Bowers & Wilkins

Det gik let at få taget højttaleren i brug. Den sættes op direkte fra app’en, hvor den automatisk tilsluttes dit WiFi og efter en hurtig opgradering af firmwaren, var den klar til brug. Fra app’en var det muligt at streame direkte fra tjenester som deecper, TuneIn, lost.fm, Tidal, qobus og mere.

Hvis du ikke har konto på nogle af de tjenester kan du også streame via AirPlay, Bluetooth og Spotify Connect. Jeg brugte primært AirPlay, og det spillede bare max.

Lydkvaliteten var i top, for Bowers & Wilkins har udstyret højttaleren med en 6″ subwoofer, 2 stk. 3,5″ mellemtone højttalere og 2 stk. 1″ dobbelte dome tweeters.

Det giver et virkelig flot lydbillede, hvor bassen kan mærkes helt ind i kroppen – på den gode måde – hvor mellemtonen breder musikken flot ud, og hvor de krystalklare diskanter virkelig topper musikken af på flotteste mulige måde.

Bowers & Wilkins Zeppelin. Foto: Bowers & Wilkins

Jeg brugte også højttaleren når jeg så film, og ved at streame via AirPlay, fik jeg en imponerende fed lyd til de film jeg så på min laptop, og det kan jeg kun anbefale.

Men – jeg har stadig svært ved at acceptere at du skal betale omkring 6.000 kroner for højttaleren. Det er virkelig mange penge, og med mindre du ønsker et designer møbel der også kan spille fed musik, så har jeg svært ved at retfærdiggøre prisen. Personligt ville jeg ikke investere i den, men jeg kender helt sikkert et par audiofile der godt ville investere i den.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Zeppelin fra Bowers & Wilkins er en virkelig flot højttaler med en imponerende god lyd. Det er fedt at den både kan bruges på dit WiFi og via Bluetooth og AirPlay, og den kan både spille højt og godt. At bruge den som lyd til din film er absolut noget jeg kan anbefale.

Men prisen er desværre for høj, det kan være svært at retfærdiggøre så høj en pris, med mindre man virkelig har behov for en designerhøjttaler.

Læs mere om Zeppelin her.

Du kan købe Zeppelin for omkring 6.000 kroner.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3611 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?