TEST: Vandingssystem sparer på vandet

Selvom det (næsten) er tørke, vil vi stadig gerne have grønne planter i haven. Et nyt system fra Gardena hjælper med til at klare begge dele

Foto: Gardena

Der er ingen tvivl om at vi skal spare på vandet, både fordi vi har (haft) tørke det sidste stykke tid, men også for at hjælpe på det globale klima. At spare på vandet er altid en god ide.

Men vi er stadig mange der gerne vil have vandet vores planter så vi ikke behøver se vores nyplantede hæk visne og dø.

Jeg var derfor ret begejstret for at teste det nye Micro-Drip-system fra Gardena – der findes i et par forskellige versioner. Jeg testede den mest basale, som i virkeligheden kun er en slange, propper og forbindelsesled mellem en almindelig slange og Micro-Drip-slangen.

Det er ikke specielt vanskeligt at sætte systemet op. Dryp-slangen (der følger med), måles af og placeres tæt ved rødderne af de planter der skal vandes. Det er også muligt at grave slangen ned i jorden, hvis det er nødvendigt for planterne.

Jeg har en lille udfordring med slangen. For den er ret stiv, og den har en tendens til at ‘knække’ når den placeres. Den kommer i en rulle, og den krumning er svær at slippe af med (den at slangen knækker).

Men jeg fik placeret den, og det altså en god ide, at bruge nogle kroge (som Gardena sjovt nok også sælger), til at holde slangen nede ved jorden hvor vandet skal ramme.

Der er en fin kobling der forbinder den almindelige vandslange med dryp-slangen, og der er ligeledes nogle endepropper der stopper vandet i den anden ende af slangen. Her skal jeg lige pointere, at det ikke er helt let at få dem sat på, så de lukker helt for vandet.

Jeg måtte flere gange lige genspænde såvel endeprop som koblingen. Men det lykkedes og herefter kunne jeg glemme alt om slangen. Alt jeg nu skulle gøre var at åbne for vandet og så lade systemet klare resten.

Systemet virkede rigtig godt, og min hæk blev holdt fin fugtig uden jeg brugte store mængder vand.

Systemet er derudover ret smart, for der findes en række småting du kan købe til det – ikke mindst forgreninger så du kan vande større bed, potteplanter og meget mere.

Men det smarteste jeg har set, men desværre ikke testet, er deres vandingscomputer, der kan sluttes direkte til vandhanen. Derfra kan du angive en masse parametre så du vander langt mere præcist – men igen så har jeg ikke testet den.

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%

Det er fedt at kunne vande mine planter og samtidig spare på vandet. Jeg er ret glad for Micro-Drip-systemet fra Gardena. Men det er er lidt irriterende at slangen er så stiv at den er svær at placere godt.

Tilslutningerne kunne også godt være lettere at sætte godt på, men det er trods alt et mindre ting.

Micro-Drip findes i forskellige konfigurrationer og typer, og prisen varierer derefter. Men f.eks. koster et sæt til altankassen (op til 15 planter) kun 252 kroner. Så det er ikke et dyrt sæt.

Læs mere om Micro-Drip-systemet her.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.