TT0016: Den etiske hacker

Vil du gerne vide mere om, hvordan en hacker arbejder, så lyt med her. Lars har snakket med en etisk hacker, der beskriver hackerens arbejdsgang, og hvorfor han altid kommer igennem dine forsvarsværker

Trusselsbilledet er mere alvorligt end nogensiden før. De cyberkriminelle bliver stadig dygtigere og virksomhederne får stadig flere og flere problemer med at beskytte sig mod dem.

Men det er ikke det hele, for hvor mange tror at hackerne ‘bare’ sidder bag hans computer eller laptop og leder efter virtuelle adgangsveje, så er det ikke sandheden. Hackeren bruger i lige så høj grad fysiske metoder for at komme ind i din virksomhed.

På en stor sikkerhedskonference som F-Secure afholdt i London for et par uger siden, fik jeg mulighed for at snakke med den etiske hacker Tom Van de Wiele. Han er en del af F-Secures Red Team – et hold af etiske hackere, der fungerer som konsulenter for virksomheder der gerne vil have tjekket deres IT-sikkerhed.

Her i denne podcast fortæller Tom Van de Wiele, hvordan en hacker arbejder, hvilke metoder de bruger for at komme ind i en virksomhed, og at det i de fleste tilfælde er langt lettere end folk tror.

Han slutte med en fortælling om et hackerangreb som han og hans team har udført for (og mod) en kunde. Mange ting er ændret og rettet til, men arbejdsgangene er ægte nok, og giver virkelig stof til eftertanke.

Læs også:

Sådan beskytter du din mobil mod aflytning Den finske it-sikkerhedsgigant F-Secure sender deres nye Freedome på markedet. Det er et helt nyt produkt i deres sortiment af sikkerhedsprodukter, og...
Tænker du på sikkerheden, når du spiller poker på ... Skrevet af: Mads Nordskov fra digitalmads.dk Det er lørdag aften, og du sætter dig til rette foran din computer, godt tanket op på chips og cola, k...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (1789 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992. Han startede som redaktør på det nu hedengangne it-blad, PC World, og arbejdede efterfølgende som redaktør på ugebladet Ingeniøren. Derefter gik turen til Aller, hvor han arbejdede som it-redaktør på blade som Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test.
Kommentar til artiklen?