Park Solar

park solar

Den anden elektroniske p-skive i vores test var Park Solar. En p-skive om hvilken producenten lover, at man ikke skal skifte batterier i hele p-skivens levetid. Levetiden bliver så på producentens egen hjemmeside, lovet til at være ti år.

Det er lyder jo forjættende, og grunden til at batteriet kan leve så længe, er til dels at Park Solar dels benytter sig af et lille ’knap’-batteri, som vi gætter på er et ion-li batteri. Men det kunne vi så ikke få bekræftet, hverken i manualen eller på hjemmesiden.

Men derudover så er Park Solar udstyret med solceller. Det vil sige, at når der er sol nok, så får Park Solar strøm fra solcellerne, og når der ikke er sol, ja så kobler den automatisk over på det indbyggede batteri. Og nej, den kan ikke køre alene på solcellerne, batteriet er påkrævet.

Strømkilden er det knap-batteriet, og solcellerne er udelukkende en måde at forlænge batteriets levetid på.

Designmæssigt så adskiller Park Solar sig en lille smule fra Parn’n’Go. Den er stadig udformet som en urskive, og parkeringstiden vises stadig af en streg der peger på den tid man parkerer bilen.

Desværre så kan tallene være lidt svære at aflæse. På den testede enhed var tallene en lys grå farve, mens selve skivens baggrund var sort. Det gjorde at man skulle kigge nøje efter for at se præcist hvad tid p-skiven var sat til.

Om en p-vagt med for lavt blodsukker og forhøjet irritationstærskel ville give en p-bøde på den konto tvivler vi nu på, men man kan jo aldrig vide sig sikker. Men p-skiven er godkendt, så vi går ud fra, at det ikke er grund nok til at give en bøde.

Men det gør det besværligt at tjekke om skiven er sat korrekt når man forlader bilen (hvilket man jo har pligt til), og er det mørkt, så er det tæt på umuligt.

Men under brug er der intet at udsætte på skiven. Under testperioden satte den skiven perfekt hver gang, helt efter dansk lovgivning, og der var intet problem med skift fra sommer til vintertid.

Vi testede også hvor let det var at indstille tid og dato på skiven, skulle det ske at vi mistede strømmen. Det var ret let at komme til knapperne på uret, og vi kunne let indstille tid og dato på Park Solar.

Vores eneste reelle anke mod denne p-skive er, at det er ret svært at se tallene på skiven, hvilket gør det svært at bekræfte om skiven er sat korrekt – specielt i mørke.

Park Solar
Produktinformation

  • Navn: Park Solar
  • Producent: Samatech ApS
  • P-tid: Automatisk og manuelt hvis nødvendigt
  • Solceller forlænger batteriets levetid
  • Pris: Set til kr. 350 kroner
  • Mere information om Park Solar her

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%Tech-Test-wide-RGB-bronze_small

Der er ikke meget at udsætte på denne p-skive. Den fungerer perfekt, og har et fint klassisk design. Vi kunne godt tænke os, at tallene var lettere at aflæse, og det ville have klædt skiven med en app til f.eks. at vise resterende p-tid eller tilsvarende. Men ellers et godt og gedigent produkt.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3025 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart