Routertest side 5

Ydelsen på plads

Da det kom til ydelsesdelen af routerne, så er det på sin plads med det samme at sige at alle fire routere yder fantastisk. Hver enkelt af dem der, isoleret set, gode routere til såvel gaming som brug i hjemmet. Men når det er sagt, så er der forskelle på routerne, og der er en klar vinder og en klar redaktionel favorit (spoiler alert: Det er samme router).

Først så kiggede vi på signaldegradering, og har var det tydeligt (og ikke overraskende), at de to tri-band routere klarede sig markant bedre end de to dual-band routere. Men den router der havde det bedste signal på den længste afstand (i modsatte ende af et standard parcelhus) var Nighthawk R8500, den havde en signalstyrke der var 15% bedre end den næstbedste i testen, Linksys EA9500. Herefter kom Nighthawk R7800 og endelig Asus routeren.

Asus RT-AC88U (AC3100)

Asus RT-AC88U (AC3100)

Herefter tjekkede vi, hvor meget routeren kunne håndtere af trafik før den begyndte at smide så mange datapakker, at gensending betød en ydelsesnedgang. Her var der specielt to routere der imponerede, og det var de to Nighthawk-routere. Begge klarede imponerende store datamængder, en blanding af gaming-trafik og streaming, inden vi kunne måle en ydelsesnedgang.

Igen var det R8500 der klarede opgaven bedst, efterfulgt af R7800. Herefter kom Linksys og endelig Asus.

Alle routere blev testet med de optimale indstillinger til testen, så vi gav dem de bedste omstændigheder i testen.

Endelig kiggede vi på, hvor godt de fire routere håndterede valget af kanaler. Specielt på 2,4GHz-båndet er det vigtigt, for det er et ret overrendt bånd. Men på 5GHz båndet kan det godt være interessant, hvis der er mange routere i nærheden der bruger 5GHz-båndet.

Igen sparker de to Nighthawk-routere bagdel her. De er suverænt de bedste til at vælge kanaler, og det er klart med til at give den fantastiske ydelse.

About Lars Bennetzen 3882 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?