Tech Talk

Tech-Talk er en podcast der handler om den teknologi der omgiver dig i hverdagen. Kasper og Lars snakker om de konsekvenser som teknologien kan have på din hverdag, giver dig gode råd til og, hvordan du bliver bedre klædt på til at bruge teknologien.

Der kommer også spændende gæster i studiet, og nogle gange tager Tech Talk på tur, for at besøger konferencer, messer og udstillinger i hele verden.

Du kan lytte med herunder, og du kan abonnere på vores podcast på både iTunes, Android og RSS-feed. Klik bare på knappen “subscribe” under et podcast-indlæg, og så bliver du guidet videre.

Du er meget velkommen til at lægge en kommentar, enten her på sitet, eller på vores Facebookside.


TT0012: Så flytter vi op i skyen

Igen går turen til en café, hvor Lars Bennetzen denne gang møder Jes Schyum, Nordisk kommunikationschef hos Adobe. Vi snakker om cloud computing og om, hvad det kan betyde for os som forbrugere.

Snakken tog mange forskellige retninger, og vi vendte problemstillinger omkring data i skyen … (læs mere)

 

 

 


TT0011: En tur ind i fremtiden

Denne gang er Tech-Talk taget på cafe for at snakke med fremtidsforsker Anne Skare Nielsen fra Future Navigator. Planen var at få en ide om, hvad vi kan forvente os i fremtiden – rent teknologisk.

Men der gik ikke længe, inden snakken tog en spændsende og interessant drejning. Diskussionen blev langt mere filosofisk, og vi kom til at snakke de mekanismer der driver den menneskelige adfærd og udvikling.

Anne Skare Nielsen er en guldgruppe af viden og holdninger til, hvorfor mennesker gør som de gør, og hendes anekdoter fra en karriere i fremtidsforskning var utrolig spændende… (læs mere)

 

 


TT0010: Dansk it-succes på Kickstarter

Det er ikke så ofte en dansker får succes på Kickstarter, men det var hvad Nikolaj Hvid opnåede.

Han fik ideen til et helt specielt headset, som på ganske kort tid blev det bedst støttede europæiske projekt på Kickstarter.

Flere produkter fulgte …. (læs mere)

 

 


TT0009: Fingeraftryksscanneren på din smartphone er en sikkerhedsrisiko

Fingeraftryksscanneren på din smartphone er en skøn funktion, der gør mange ting lettere.

Men forskeren Doug Clare fra analysebureauet Fico mener, den også udgør en sikkerhedsrisiko.

I denne podcast forklarer han … (læs mere)

 

 


TT0008: Har Virtual Reality en chance?

tech-talk-episode-8

Virtual Reality har fået en beskeden start, når det kommer til hjemmebrugerne. Men skyldes det teknologien eller folks holdning til VR?

Kasper Nesager-Hansen og Lars Bennetzen har sat PhD. Anders Hermund fra Arkitektskolen i stævne for at høre om hans holdning til VR, og hvor han ser det kan bruges.

For har VR virkelig en chance … (læs mere)

 

 


TT0007: Persondataforordningen – en fordel for både private og virksomheder

D. 18. marts næste år træder den nye EU-persondataforordning i kraft, og mange virksomheder er i tvivl om, hvad den kommer til at betyde for dem.

Derfor har Lars Bennetzen taget en snak med direktør for Ricoh Danmark, Søren Krogh-Nielsen, og Jens Bindesbøll, Head of Ricoh Solutions, for at finde ud af, hvad Persondataforordningen egentlig er for en størrelse.

(læs mere)

 

 


TT0006: 3D printeren kommer til at ændre på alt

3D printeren er tæt på at blive hver mands eje. De er kommet så langt ned i pris, at alle kan købe en, men er de mere end bare legetøj?

Lars Bennetzen snakker med direktør for Ricoh Danmark, Søren Krogh-Nielsen og indehaver af Copytec, Bjarne Rasmussen, der begge har stor erfaring med 3D printeren, og ikke mindst med hvad de kan og bliver brugt til.

Både Søren Krogh-Nielsen og Bjarne Rasmussen kommer med deres bud på, hvad vi kan forvente af 3D printeren om 5 år.

Et af de spændende eksempler … (læs mere)

 


TT005: Fremtiden er fantastisk men fuld af mere overvågning

Fremtiden er fantastisk, og på årets store gadgetmesse i Lars Vegas, CES, var der masser af nye teknologier der blev demonstreret.

Vi så selvkørende biler, gadgets der holdt øje med dit helbred døgnet rundt, og dukker der kan interagere med dit barn.

Men – der er en bagside af medaljen … (læs mere)

 

 


TT004: Mobilen giver malware adgang til hele netværket

tech-talk-episode-4

Truslen mod vores it-systemer er større end nogen sinde. I 2016 var ransomware den største trussel mod vores it-systemer, og den udvikling forventes at fortsætte i 2017.

Men de cyberkriminelle finder hele tiden nye måder at angrib på, og nu begynder de også at bruge mobilen til at komme ind på netværket med.

Leif Jensen, direktør for Kaspersky Lab i Norden og Baltikum, fortæller i denne episode af Tech-Talk, hvordan de cyberkriminelle i høj grad er fuldkommen ligeglade med indholdet af din smartphone, men at de bruger den som springbræt ind på dit lokalnetværk, hvor de så har adgang til alle enheder.

Et par gode råd fra Leif Jensen: … (læs mere)


TT003: Sociale medier gør os for dumme til demokratiet

tech-talk-episode-3

Folk i Vesten har en storbytilgang til nyheder, informationer og sandheder. Før internettets komme dominerede provinstilgangen til, hvad der skete i verden omkring os. Man fordybede sig i reelle nyheder, produceret af rigtige journalister. Ligesom man i små provinsbyer stopper op på gaden og hilser på de forbipasserende, kender sine naboer og ved hvad der rører sig i lokalsamfundet, nærlæste folk avisen, så lange nyhedsindslag på TV og man talte længe om aktuelle nyheder – man tog sig tid til at blive klogere på omverdenen.

I Tech-Talk Episode 3 tager vi udgangspunkt i, at vi ikke længere tager os tid til at fordybe os i nyhederne og informationerne … (læs mere)

 


TT002: Virksomhederne ved ikke, hvad de skal bruge dine data til

tech-talk-episode-2

Virksomheder, multinationale som mindre danske, indsamler data om dig i et hidtil uhørt omfang. Årsagerne er både relative uskyldige, da man gerne vil forbedre produktet og skræddersy det til dine behov, og krænkende, fordi du afgiver informationer, som kan bruges til at manipulere dig til at købe mere.

Virksomheders indsamling af data og oplysninger om dig … (læs mere)

 

 


TT001: Sælger du dine personfølsomme oplysninger for en kvart pose popcorn

Teknologi gør vores hverdag lettere. Vi kommer hinanden ved på sociale medier som aldrig før. Vores gadgets hjælper på alt fra vores helbred til forevigelse af de bedste øjeblikke.

Men vi taler sjældent om de konsekvenserne, som teknologien har for os – og vores samfund. Tech-Talk er en podcast, hvor to garvede tech-journalister, Lars Bennetzen og Kasper Nesager-Hansen, taler om den teknologiske udvikling ud fra et bredt perspektiv. (læs mere)