Gadgets

TEST: Fedt lysshow direkte på væggen

Jeg har tidligere kigget på Nanoleafs produkter, både deres klassiske der passer fedt til børneværelse og det lidt nyere der der giver en mere afdæmpet belysning. Nu har jeg så haft fat i Nanoleaf Lines, der godt nok er bygget op over samme principper, men som stadig er markant anderledes. Nanleaf Lines er nemlig bygget op af en række aflange paneler på omkring 30 cm, der kobles sammen i sekskantede forbindelseselementer. Designet af systemet sikrer at ud kan lave nogle ret spændende mønstre på væggen, og stadig se væggen tydeligt når Lines er slukket. Forbindelseselementerne holder panelerne omkring 2,5cm ude fra væggen, og det er faktisk her det geniale ved systemet er. For hvor de tidligere paneler fra Nanoleaf lyser på overfladen, så lyser Lines ind på væggen i stedet. Det vil sige at du får et indirekte lys, og det giver nogle helt fantastiske effekter. Fordi panelerne på den måde selv bliver skygger midt i det lys du sæter dem til at give. Let opsætning – svær nedtagning Det er ikke specielt kompliceret at sætte Nanoleaf Lines op. Der er en hovedenhed hvorfra du starter dit mønster. Det er også den der får strøm, og hvorfra du kan tænde og slukke for Lines. Du kan forresten også vælge seks forskellige mønstre systemet skal lyse op i fra hovedenheden. Panelerne kobles til og samles via forbindelsesenhederne, og fordi forbindelseselementerne er sekskantede, kan du lave nogle spændende og flotte mønstre på væggen. Jeg havde en startsæt med ni paneler, så jeg …. (læs mere her)
Nyheder fra gl. site

Sony lancerer nyt gamingbrand – Inzone

Inzone er et brand der kommer til at indeholde produkter til gameren, der skal gøre det til en større oplevelse når spillet kører. Skærmene lover billede i høj HDR-opløsning, og headsets lover fed lyd med 360 Spacial Sound for Gaming. Her og nu har Sony lanceret to skærme i Inzone-serien, M9 og M3. M9 kommer med HDR, 4K–opløsning og Full Array Local Dimming-teknologi. Det skulle give høje kontraster og forbedre oplevelsen, når der spilles spil med mørke og lyse detaljer. Opdateringsfrekvensen er på 144Hz og skærmen er et IPS-panel med 1ms GtG-responstid. M3 kommer med en opdateringshastighed på 240Hz i Full HD, 1ms GtG-responstid og variable opdateringshastighed. Det skulle gøre det muligt at fange selv de mindste bevægelser i f.eks. skydespil. Skærmene kommer med indbygget Auto KVM Switch, så du kan styre to pc’er eller en pc og en Playstation 5 fra et enkelt sæt keyboard, mus og headset – hvis det altså er tilsluttet skærmen. Headsets til gameren De nye headsets i Inzone-serien er H9 og H7, der begge er trådløse headsets, og hvor H9 har 32 timers batterilevetid og H7 kan byde ind med 40 timers spiletid. Herudover lancerer Sony også deres H3, der er et kablet headset. Alle tre kommer med flip-up boommikrofoner med mutefunktion, så du kan snakke med andre når du gamer. I pressemeddelelsen oplyser Sony, at dweres 360 Spacial Sound for Gaming-software, omdanner 2-kanals stereolyd til 7.1-kanals surround sound – præcist som spiludviklerne havde tænkt sig. Samme software skulle også gøre et muligt at …. (læs mere her)
Nyheder fra gl. site

Danskerne sælger ikke deres gamle smartphone

Det er blevet dyrt at være dansker. Og for mange ligger der måske en pose penge i skuffen i form af en gammel smartphone. Alligevel er mange danskere tilbageholdende overfor at sælge deres brugte smartphone videre. Det viser en ny rapport foretaget af Kentar på vegne af Swappie. Her fremgår det, at hver tredje dansker (28 pct.) ikke er interesseret i at sælge deres brugte smartphone videre. Det er det højeste tal, når vi sammenligner os med vores nordiske naboer. 64 pct. af de danske forbrugere siger, at de vil beholde den gamle smartphone i tilfælde af, at den nye skulle holde op med at virke, men 38 pct. siger, at de aldrig har haft brug for den igen. Der er gode penge i brugt elektronik, og i nogle tilfælde kan forbrugeren få op til 30-50 pct. af købsværdien tilbage – såfremt telefonen virker, som den skal. De penge kan jo så gå til køb af den næste smartphone. Men det er klart, at jo længere du holder den i skuffen, jo mere taber den i værdi. Casper Andersen, Country Manager for Swappie i Danmark Samtidig fremhæver Casper Andersen, hvordan dét at sælge sin gamle smartphone videre også er et vigtigt skridt i forhold til den grønne omstilling og den cirkulære økonomi: At sælge vores smartphones videre er samtidig vigtigt, hvis grøn omstilling og ny teknologi skal gå hånd i hånd. Vi kan reducere vores ressourcetab, men det kræver, at vi genbruger og genindvinder elektronik i stedet for at gemme …. (læs mere her)
Headsets og højttalere

Shokz OpenRun Pro: Ny generation af sportshøretelefoner

Det nye headset fra Shokz har lige lanceret deres nyeste sports-headset. Personligt kender jeg dem bedst fra Aftershokz, men kommer de så ind på sports-segmentet også, og de hævder i pressemeddelelsen, at de kan levere en fornuftig bas med det nye headset. Shokz benytter sig af teknologien, bone-conducting, hvilket betyder at de sender store dele af lyden via knoglerne i dit hoved. Det har også givet problemer med bas, men det skulle så være løst nu – hævder Shokz. Producenten fortæller i pressemeddelelsen lidt om, hvordan teknologien virker: Shokz OpenRun Pro og andre bone-conducting-baserede høretelefoner fra Shokz virker ved at sende vibrationer gennem dine tindinger til dit indre øre, direkte til din cochlea – en spiralformet, væskefyldt sneglestruktur i dit øre. Vibrationerne laver små bevægelser i væsken, som får små hår til at bøje sig. Disse hår frigiver et elektrisk signal, som overføres til hjernen, hvor det behandles og fortolkes som lyd. Det giver en overraskende behagelig lyd, som nærmest kommer indefra. Lyd fra bone-conducting-baserede høretelefoner mangler dog normalt den dybde, du ville få fra mere traditionelle løbehøretelefoner. OpenRun Pro har forbedrede bastransducere, der giver en mærkbar forskel med de lave frekvenser, så løbemusikken rigtig kan sætte tempo på din løbetur. Citat: Shokz pressemeddelelse Headsettet hører også til typen ‘open design’, hvilket betyder at dine ører altid er fri, og du kan følge med i alt der sker omkring dig. Det burde også betyde, at du ikke bliver træt i øret når du har headsettet på, hvilket mange faktisk har …. (læs mere her)
Editors choice

TEST: Fed budgetmobil fra Motorola

Jeg skal være den første til at indrømme at jeg er vild med flagskibsmobiler. Men jeg er ikke nødvendigvis helt så vild med prisen der følger med. Derfor er det også fedt at så mange mobilproducenter i dag har fokus på at fremstille mellemklassemobiler. Men flere af disse ender stadig med en pris på alt mellem 5.000 og 8.000 kroner – hvilket stadig er noget af en investering. Der findes dog også en række mobiler til en markant lavere pris, hvad vi ofte kalder for budget-mobiler, og Motorola har en lang tradition for at sende mobiler på markedet i dette segment. Motorola Edge 30, en lillebror til Motorola Edge 30 Pro som jeg kiggede på tidligere i år. Motorola Edge 30 har stort set alle de fede ting du finder i Pro-modellen, men til en pris omkring 3.500 kroner, og med et par funktioner mere der gør den til en virkelig fed mobil. Skåret ned på materialerne Den nye smartphone fra Motorola er super tynd. Faktisk oplyser Motorola selv, at det er verdens tyndeste mobil – om det er tilfældet eller ej ved jeg ikke, men tynd er den og den er super let. Alt i alt en smartphone du let kan have med. Naturligvis er fylder stadig en del med sin skærm på 6,5″, men det er faktisk en smartphone der er let at have med sig. I forhold til Pro-modellen har Motorola også ændret lidt på designet omkring kamerahuset. Hvor det var afrundet og elegant på store broderen, …. (læs mere her)