Shokz OpenRun Pro: Ny generation af sportshøretelefoner

Shokz lancerer OpenRun Pro, sine hidtil mest avancerede sportshøretelefoner med bone conducting-teknologi som ikke bruger dine ører til lyd, men derimod via knoglerne i dit hoved

Shokz OpenRun Pro. Foto: Shokz

Det nye headset fra Shokz har lige lanceret deres nyeste sports-headset. Personligt kender jeg dem bedst fra Aftershokz, men kommer de så ind på sports-segmentet også, og de hævder i pressemeddelelsen, at de kan levere en fornuftig bas med det nye headset.

Shokz benytter sig af teknologien, bone-conducting, hvilket betyder at de sender store dele af lyden via knoglerne i dit hoved. Det har også givet problemer med bas, men det skulle så være løst nu – hævder Shokz.

Shokz OpenRun Pro. Foto: Shokz

Producenten fortæller i pressemeddelelsen lidt om, hvordan teknologien virker:

Shokz OpenRun Pro og andre bone-conducting-baserede høretelefoner fra Shokz virker ved at sende vibrationer gennem dine tindinger til dit indre øre, direkte til din cochlea – en spiralformet, væskefyldt sneglestruktur i dit øre.

Vibrationerne laver små bevægelser i væsken, som får små hår til at bøje sig. Disse hår frigiver et elektrisk signal, som overføres til hjernen, hvor det behandles og fortolkes som lyd. Det giver en overraskende behagelig lyd, som nærmest kommer indefra.

Lyd fra bone-conducting-baserede høretelefoner mangler dog normalt den dybde, du ville få fra mere traditionelle løbehøretelefoner. OpenRun Pro har forbedrede bastransducere, der giver en mærkbar forskel med de lave frekvenser, så løbemusikken rigtig kan sætte tempo på din løbetur.

Citat: Shokz pressemeddelelse
Shokz OpenRun Pro design. Foto: Shokz

Headsettet hører også til typen ‘open design’, hvilket betyder at dine ører altid er fri, og du kan følge med i alt der sker omkring dig.

Det burde også betyde, at du ikke bliver træt i øret når du har headsettet på, hvilket mange faktisk har problemer med.

Shokz fortæller at headsettet har en batterilevetid på 10 timer, og at en tur i opladeren på bare 5 minutter giver halvanden times batterilevetid.

Det er også IP55 certificeret, og det betyder at det tåler både regn, sved og støv.

About Lars Bennetzen 3896 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?