TEST: OnePlus Nord 3 5G har masser af kræfter, men kameraet skuffer

Den nyeste budgetmobil fra OnePlus er en skøn mobil på mange områder, både designmæssig, skærmmæssigt og kræftmæssigt. Men kameraet har en hel del problemer

OnePlus Nord 3 5G. Foto: OnePlus

OnePlus har sendt rigtig mange smartphones på markedet i løbet af det sidste år, OnePlus Nord 3 5G er den nyeste af deres mobiler, og selvom det er en såkaldt ‘budgetmobil’, så siger OnePlus selv at det er en mobil med flagskibskvaliteter.

Nuvel – det skulle naturligvis testes, og jeg havde da også relativ høje forventninger til mobilen da jeg fik den til test. Den skuffede da heller ikke når det kom til design og materialevalg. Selvom det er en mobil til omkring 3.500 kroner, så føles den ikke billig i materialevalg – den føles solid og robust. Samtidig skal OnePlus have ros for at lave en mobil i et materiale der ikke tiltrække fedtfingre, faktisk så oplevede jeg ikke for alvor at mobilen kom til at se fedtet ud – virkelig skønt.

OnePlus Nord 3 5G. Foto: OnePlus

OnePlus har også holdt mobilen i et relativ firkantet design, med en skærm der har en meget lille bezel, og alt i alt giver det mobilen et ret elegant udseende. OnePlus har også beholdt deres kendte Alert Slider, hvilket både jeg og de fleste OnePlus fans sætter stor pris på.

Så langt var jeg tilfreds med mobilen, samtidig skal den også have ros for at ligge godt i hånden. Det er dejligt, for mobiler der er meget glatte i materialevalget har jeg en tendens til at tabe, eller være nervøs for at de glider end af bordet.

Kræfter nok

OnePlus Nord 3 5G er baseret på en MedieTek Dimensity 9000 processor, og den mærkes. Den har faktiske ret mange kræfter liggende gemt under overfladen. I daglig brug havde jeg en god oplevelse – jeg ventede aldrig på at apps startede, kameraet var hurtig til at tage billeder, og spil blev afviklet uden lag af nogen mærkbar art.

Jeg sendt den så igennem en række benchmarkprogrammer, og der var ingen tvivl om, at OnePlus har smidt masser af hestekræfter ned i denne mobil.

Geekbench 6 gav den 1.084 i deres Single-Core-test og 3.339 i Multi-Core testen. I deres GPU-test fik OnePlus Nord 3 5G 5.800 hvilket er rigtig flotte tal for denne budgetmobil.

I 3D Mark fik mobilen en score på 7.170 og PC Mark gav den en Work 3.0 score på 10.977. Rigtig flotte talt for en relativ billig mobil, og absolut tal der understreger at mobilen er rigtig god til alle krævende apps, ikke mindst gaming.

Kameraet ikke på niveau

Men som jeg har sagt så ofte før, så er noget af det vigtigste i en moderne smartphone kameraet. Vi bruger det konstant til at tage billeder med, og det betyder at vi også er ret kræsne når det kommer til billedkvaliteten.

OnePlus Nord 3 5G har et hovedkamera på 50MP, et 8MP vidvinkelkamera og et 2MP makrokamera. På papiret lyder det godt, men bare fordi sensoren til hovedkameraet er stor betyder det ikke at billederne behøver blive gode. Det er tydeligt at hvor OnePlus har et samarbejde med Hasselblad på deres flagskibsmodeller, så er det ikke tilfældet med deres Nord-serie.

Kameraet er udstyret med en AI-funktion der både gør at kameraet automatisk genkender motiver, så som planter, græs, himmel, personer og så videre, og som – burde – indstille kameraet til de optimale indstillinger til det aktuelle motiv.

Men her fik jeg et proble – for selvom OnePlus Nord 3 5G nok er hurtig til at genkende motiver, så formår det bare ikke at indstille kameraet til gode farver. F.eks. blev græsset en meget underlig, nærmest lysende, grøn farve, himlen blev overdreven blå og blomster fik et ordentligt hak på farvekanonen.

Jeg fik lidt bedre billeder uden brug af AI, men det var stadig ikke imponerende flotte farver, og det var frustrerende. Samtidig insisterede mobilen på at ‘forskønne’ ansigter på folk jeg fotograferede i normal tilstand. Portræt-tilstanden gav billederne alt for meget bokeh-effekt i mange tilfælde, og selvom jeg faktisk kan ændre på det, så er det ikke ok, at standardtilstanden er så aggressivl.

Jeg gik nu over til makrofotografering, hvilket jeg havde forventet var en tilstand der automatisk blev slået til når jeg kom tæt på motivet, men det skete ikke. Jeg måtte ind og finde makro-tilstanden og slå den til manuelt. Her var resultaterne ganske fine, omend jeg ofte fik mange artefakter i billederne, hvilket betyder at jeg ikke kan zoome ret meget på billederne.

Lidt godt ved kameraet er, at det klarer sig rigtig godt når det tager billeder ved lavt lys, og det er ret godt til at håndtere modlysbilleder.

Alt det andet

Batterilevetiden er ret god, det klarer uden problemer en hel dags normal arbejde, og selvom der ikke er trådløs opladning, så sikrer den medfølgende oplader at du hurtigt kommer op på fuld styrke igen.

Skærmen er en Amoled-skærm på 6,4″ og har en opløsning på 2.277 x 1.240 med HDR10+ certificering.

OnePlus leverer den med Android 13 og deres eget OS OxygenOS 13, hvilket giver den nogle ret spændende funktioner, og som faktisk ikke sænker hastigheden mærkbart på mobilen.

Lyden er ganske fin, taget i betragtning af, at det er ganske små højttalere den er udstyret med. Så til lige at dele lidt musik med, er de fine. Men ellers er et headset altid at foretrække.

Bedømmelse

Samlet vurdering 65%

Der er mange spændende ting at sige som OnePlus Nord 3 5G. God byggekvalitet, fed skærm med fin opløsning, god respons på skærmen, masser af hestekræfter og et ganske nydeligt design.

Men kameraet er bare ikke der hvor det skal være. Der er for meget smæk på farverne, det har en tendens til at overdrive Bokeh-effekten og ansigter har en tendens til at glatte ansigter alt for meget ud.

Så selvom det er en smartphone i den billigere ende af spektret, omend i den høje ende af budget-mobilernes prisleje, så er den for dyr i forhold til den kvalitet kameraet kan levere.

Du kan læse mere om OnePlus Nord 3 5G her.

Det koster OnePlus Nord 3 5G lige nu

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.