TEST af SoundMoovz: Skab musik med bevægelse

Så har det været dansetid på redaktionen. Tech-Test har leget med SoundMoovz, nogle musikalske armbånd, som skaber musik på din mobil når du bevæger dig

Gadgets kommer i mange former og har mange forskellige formål. Nogle har en reel brugsværdi, andre er rendyrket underholdning. SoundMoovz hører til i sidste kategori, og samtidig hører det til i den lille, men stadig voksende, kategori af gadgets til børn.

SoundMoovz retter sig nemlig mod børn fra otte år og op. At der står på kassen at den går op til voksne vil jeg så nok sætte spørgsmålstegn ved – jeg vil helt klart betegne det som et produkt til børn.

Men hvad pokker er SoundMoovz så egentlig? Jo – det er armbånd der sætter dig i stand til at producere lyde/musik på din smartphone, når du bevæger dig rundt eller danser. I det sæt vi har testet, var der to armbånd, og så kan du selv vælge om du vil sætte begge om dine håndled, eller om du vil have dem om fødderne eller en kombination af begge. Har du to sæt, kan du også vælge at komme armbånd rundt om både hænder og fødder, eller du kan fordele dem på dig selv og en eller flere venner.

SoundMoovz

SoundMoovz

Alt det kræver er en gratis app som lige skal downloades. Jeg hentede app’en, tændte for de to armbånd, fandt dem i app’en og så var det ellers at komme i gang. Dejligt at det ikke var besværligt at komme i gang – datteren stod og ventede.

På med armbånd, og med det samme lød der en mekanisk kappelyd fra min mobil. Så de virkede – fedt nok.

Det var let at ændre lyde. Der er en række samplede lyde med til SoundMoovz, og de vælges ved et hurtigt klik.

Og når du så danser eller bevæger dig, kommer der lyde fra din smartphone, alt efter hvilke lyde du har programmeret dine armbånd til.

Lydeffekterne er typisk klap, high-hat, techno-lydeffekter, beep, piano, robot og mere i samme skuffe. Personligt synes jeg så ikke at de lyder specielt som de lyde de foregiver at være. Klap (illustreret af to hænder der klapper), lyder mest af alt som en slag på en dæmpet tromme – uanset hvilken af dem fem forskellige klap-varianter jeg vælger.


[yuzo_related]


Det samme gælder for piano – det lyder ikke specielt som et piano, og jeg skal ikke gøre mig klog på, hvad det i virkeligheden lyder som.

Men det ændrer ikke ved, at min datter synes det var sjovt at danse rundt og få fars mobil til at sige sjove lyde.

Et nærmere kig rundt i app’en viste at det er muligt at gå på opdagelse i deres eget univers efter flere lydeffekter, og du har også mulighed for at optage dine egne. Det er faktisk en ret cool funktion, for på den måde kan du gøre SoundMoovz helt til din egen.

Det samme gælder når det kommer til musik. Du kan nemlig sætte app’en til at afspille musik, så du kan danse til den, og skabe lyde i takt til musikken. Der følger en del musik med – primært en slags techno/disco som jeg absolut ikke bryder mig om – men det er jo heller ikke mig der er i målgruppen.

Men heldigvis kan man så vælge at afspille den musik der ligger på din smartphone, og det skal SoundMoovz have point for.

SoundMoovz er en sjov gadget – men det er så også min erfaring, at fordi den er så speciel og med så begrænset brugspotentiale, så er den i højrisikogruppen for at være en gadget der bliver glemt og gemt.

SoundMoovz

SoundMoovz

Man skal virkelig have lyst til at danse og skabe sine egne rytmer og lyde før den bliver rigtig spændende. Men hvis du er til dans, musik og koreografi så vil SoundMoovz være en sjov og spændende gadget. For os andre vil jeg vurdere at den hurtigt bliver noget der ender på hylden.

Produktinformation

  • Produktnavn: SoundMoovz
  • Producent: Dmet Products
  • Type: Armbånd
  • Kræver: Smartphone (Android eller iPhone)
  • Strøm: Batterier sidder i – levetid kendes ikke
  • Pris: Set til kr. 350 kroner
  • Mere information hos SoundMoovz

Bedømmelse

Samlet vurdering 65%

SoundMoovz er et spændende produkt, men også et produkt der har en begrænset periode hvor det vil være spændende for de fleste. Hvis du er til dans, musik og koreografi, så er SoundMoovz et klart hit, hvis ikke så vil du spilde dine penge.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?