SteelSeries-mus vækker undren

SteelSeries har udviklet en klar vidundermus, hvis man skal tro på salgsbeskrivelsen, men virkeligheden er lidt mere mudret. Rival 310 er imponerende på de fleste områder, om end fornemmelsen for vidunder udebliver.

Et af de seneste skud på stammen fra SteelSeries er Rival 310 med TrueMove3-sensor, der angiveligt overfører gaming-musens bevægelser direkte til skærmen 1:1. Underforstået, den afstand du rykker musen, rykker cursoren tilsvarende på skærmen. Det er dog ikke helt til at blive klog på i praksis, og søger du at blive klogere ved at klikke ind på SteelSeries’ hjemmeside, sidder du stadig og klør dig i nakken.

steelseries_rival_310_optical_gaming_mouse_black

Billig esports-mus

Professionelle gamere er glade for SteelSeries. Og hvorfor skulle de ikke være det? Hardwareproducenten sponsorerer esports-turneringer og teams verden over, mens de trækker på de professionelle gamere, når der skal udvikles grej.

Rival 310 er resultatet af sådan et samarbejde. Prisen ligger omkring kr. 549, hvilket betyder meget mus for pengene i den forstand, at du får nogle fornuftige features, men alligevel får du en billig fornemmelse.

Musens højre og venstre knapper er lidt løse i det, hvilket gør, du får en vakkelvorn fornemmelse og lyd, når du løfter musen eller bevæger den hurtigt henover musemåtten – knapperne klaprer simpelthen.

Museryggen og alle knapperne emmer af billig plastik, men det er kun en fornemmelse, da Rival 310 er lavet af fiberplastik, der kan tåle lidt af hvert. Givet, Rival 310 er en billig mus, der ikke er designet til at være flashy, men den har alligevel en levetid på 50 millioner klik.

Fordelen ved, at Rival 310 er lavet af let plastik er, at den ikke vejer noget – det er en ninjamus på listefødder. Min erfaring fortæller mig, at det er perfekt for mig med en let mus, eftersom jeg nemt og hurtigt skal kunne reagere uden at bruge alt for mange anstrengelser på at flytte dyret. Og den er manøvredygtig både på musemåtte og almindelig bordplade af træ.

Rival 310 er designet til MOBA’er og skydespil, men du kan også bruge den til andre spilgenrer, som ikke kræver flere end seks knapper.

Ergonomi i topklasse

Rival 310 har en tilpas størrelse til små og mellemstore hænder, og ryggen hælder en smule mod højre, hvilket gør musen meget behagelig at holde på. Siderne er beklædt med rillet silikone, som nærmest kærtegner både tommelfinger og lillefinger. Samtidig skal du ikke være bekymret for, at du mister grebet om musen, når du sveder tran under en bane, fordi silikonen sikrer dit greb.

rival-310-2

Knappen bag scrollhjulet kan kun justere dpi’en i to niveauer, hvilket hæmmer mig i mine skydespil, hvor jeg foretrækker at have tre-fire niveauer, der kan nemt kan bladres i mellem ud fra, om jeg løber på en åben mark, en bred gade, en korridor eller skal snipe en mål på lang afstand. Med Rival 310 skal jeg nøjes med to indstillede niveauer, og det funker ikke helt for mig. Det er ganske fint til strategispil eller MOBA’er, hvor dpi’en er mere eller mindre statisk, men jeg mangler flere niveauer til skydespil.

Finindstillingsmotoren

Henter du driveren, SteelSeries Engine 3, kan du nørkle med musens indstillinger og tilpasse den til dine favoritspil. Driveren er nem at finde rundt i, og det er nemt at programmere musen til at udføre de handlinger, som hjælper dig i spillene.

Skal du indstille de to dpi-niveauer mellem 100 og 12.000, er det nemt at vælge de rette niveauer fra menuen. Vær opmærksom på at SteelSeries skriver, at 1:1 kun gælder op til 3.500 dpi. Personligt kommer jeg sjældent over 3.000 dpi – selv i skydespil. 12.000 dpi er ren overkill og blær, men de fleste gaming-mus har 12.000 som standard, så intet nyt her.

SteelSeries-Engine-Rival-310-screenshot

Et par øvrige standardfunktioner er programmeringen og tildelingen af handlinger til de enkelte knapper. Skal knapperne i siden bruges til at bladre mellem dine våben, kan du vælge nemt gå ind og programmere knapperne til at udføre handlingen. Eller du kan vælge mellem profiler, der passer til mainstreamspil, og du kan tildele profilerne til musen.

SteelSeries Engine 3 giver dig også mulighed for at synkronisere RGB-belysningen med de øvrige Prism-enheder fra SteelSeries. Har du musemåtte, headset og tastatur, som understøtter Prism, kan lyset i de individuelle enheder synkroniseres med hinanden. Eksempelvis det blå lys starter med at lyse op i tastaturets venstre side og bevæger sig op til headsettet, over til musen og ender i musemåtten.

En fed gimmick, der får både Rival 310 og QcK Prism-musemåtten til at lave et flot lysshow, men det gør absolut ingenting for din konkurrenceevne i dine spil.

steelseries-rival-310-review-precision-comfort-price-10

Performance

Rival 310 har nogle fede specs, men alt sammen er standard. TrueMove 3-sensoren er det eneste, der på papiret adskiller denne gaming-mus fra sine konkurrenter.

Testen af TrueMove 3 efterlader mig med en del spørgsmål, jeg forsøger at finde svar på. Problemet er, at jeg ikke fornemmer bevægelserne i 1:1 forhold. Dpi-niveauerne er indstillet til 1.000 og 2.000, hvormed 1:1 skulle virke, men når jeg bevæger musen én centimeter på musemåtten, bevæger cursoren sig mere end det dobbelte. Jeg spiller på en 21” skærm, hvormed musen i teorien skulle bruge 46,5 cm fra venstre til højre for at bevæge sig tilsvarende på skærmen. Dette sker bare ikke! Jeg skal bevæge musen cirka 15 cm, før cursoren er helt ovre i højre side, når dpi’en er sat til 2.000.

På SteelSeries’ hjemmeside forsøger jeg at finde svar på problemstillingen, men der er ingen hjælp at komme efter. Ej heller andre steder på nettet. Enkelte sider spekulerer i påstanden om 1:1, men jeg oplever ikke at finde konkrete svar på, hvordan det virker.

Bottom line, Rival 310 bestemt er en mus uden forsinkelser – jeg kunne ikke mærke dem. Fra jeg trykker på musens skydeknap til der bliver skudt i spillet, oplever jeg ingen forsinkelse – ej heller når jeg bevæger cursoren. Dog er manglende forsinkelse en standard feature blandt gaming-mus i dag – kablet som trådløse.

Nu er jeg ikke professionel esport gamer, og jeg skal ikke kunne afvise, at man på dette niveau kan mærke forskel, men som almindelig hardcore gamer er TrueMove 3 ikke andet end en standardvare. Mine tanker ledes hen på supermarkedernes tilbudsaviser, hvori der optræder varer til de sædvanlige priser – min fornemmelse er, at SteelSeries gerne vil have os til at tro, Rival 3 er noget særligt.

Produktinformation

  • Navn: Rival 310
  • Producent: SteelSeries
  • Forbindelse: 1 meter gummibeklædt kabel
  • Sensortype: TrueMove 3
  • Antal knapper: 6
  • Vægt: 88 gram
  • Set til: Kr. 549
  • Mere information hos SteelSeries

Bedømmelse

Samlet vurdering 80%

SteelSeries Rival 310 er en rigtig behagelig mus at spille med, hvilket skyldes ergonomisk design og silikonebeklædning. Prisen er ligeledes en behagelighed, men ellers er Rival 310 en standardvare, som til trods for rosenrøde salgstaler forbliver standard. TrueMove 3 differentierer sig ikke nævneværdigt fra andre gaming-mus. Køber du en QcK Prism musemåtte sammen med Rival 310, kan du få et særligt lysshow, hvor mus og musemåtte samarbejder. Kulørt og flot, men en gimmick.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?