Headset skal bruges til at hjælpe folk med tinnitus og dårlig hørelse

Det er kickstarterprojektet Bragi der nu starter eventyret Project Ears, hvor deres populære headset The Dash danner bases for det nye projekt

Det er ikke så ofte at Nikolaj Hviid er i Danmark, men i mandags var han på besøg i hjemlandet for at fortælle om hans nye projekt, Project Ears.

Hvis du ikke lige har styr på hvem Nikolaj Hviid er, så er han stifter og CEO i firmaet Bragi, der oprindelig startede som et kickstarterprojekt, hvor det handlede om at udvikle en helt ny type headset – The Dash.

The Dash var blandt andet et af de allerførste headsets der er total trådløst, som benytter sig af Mesh-teknologien, og hvor der er en computer i hver øreprop med et egenudviklet operativsystem.

Nikolaj Hviid fortalte om det nye projekt, og hvordan det hele startede som en udløber af deres deltagelse på gadgetmessen CES 2018 i Las Vegas.

”Vi fik nogle spændende tilbagemeldinger, hvor nogle af vores brugere benyttede vores headsets lager til at behandle tinnitus ved at sende hvid støj ind deres øre. Det satte gang i tankerne, og vi gik så i gang med at tænke over, hvordan vi kan hjælpe folk med dårlig hørelse og tinnitus,” fortalte Nikolaj Hviid.

Resultatet er Project Ears, hvor tankerne er at fremstille et par forskellige modeller headsets der kan hjælpe med forskellige høreproblemer, blandt andet tinnitus, bedre lyd i støjende lokaler og beskyttelse af hørelsen i meget larmende lokaler.

Jeg fik mulighed for at teste en tidlig version af det headset der forbedrer lyde i støjende lokaler – noget som Nikolaj Hviid kalder for Super Hørelse, Super Hearing. Det var en imponerende oplevelse.

Først målte headsettet mine øre ved at sende lyde af forskellige frekvenser ind i mine øre. Så længe jeg ikke kunne høre lyden skulle jeg holde fingeren på headsettet, og når jeg kunne høre lyden skulle jeg slippe.

Efter headsettet havde målt mit øre gik vi ud i et støjende lokale, hvor støjen stort var fjernet takket være headsettet. Nikolaj Hviid gik så ned i den anden ende af lokalet og snakkede løbende til mig uden at hæve stemmen. Jeg kunne hele tiden høre ham klart og tydeligt, hvilket var vildt imponerende.


[yuzo_related]


Det samme gjaldt da han satte lidt musik på og skruede ned for lyden. Jeg kunne uden problemer høre musikken selv på lang afstand i et støjende lokale.

”Super Hørelse giver mulighed for at snakke sammen i støjende lokaler og over større afstande, samtidig med at støj bliver filtreret fra,” fortalte Nikolaj Hviid.

En meget imponerende ting ved headsettet var, at det ikke alene fjernede støj og gjorde det muligt at høre tale og musik på afstand, men at man samtidig ikke var i den klokke som mange noise cancelling headsets skaber.

Nikolaj Hviid fortalte videre at udover headsettet med Super Hørelse, så er der også et headset på vej der bekæmper tinnitus. Det headset kommer også til at fungere ved at det skal måle ørene først. Men denne gang handler det om at finde den rigtige frekvens der kan neutralisere tinnitus-larmen i øret.

”Det sker ved brugeren holder hånden op for den ene øreprop og drejer hovedet. I takt med hoveddrejningen skiftes frekvensen og når den rigtige er nået, fjerner man bare hånden igen,” forklarede Nikolaj Hviid.

Derudover er der også planer om to headset mere. Et der beskytter øret mod lyd i meget larmende lokaler, som f.eks. store produktionsfaciliteter. Et der kan fungere som en slags walkie-talkie, hvor du kan snakke med andre der bærer samme headset.

Fælles for alle de nye headsets er, at de er baseret på samme form og operativsyste som The Dash (og The Headset). Derudover har de en ting mere til fælles – nemlig at de ikke kan spille musik.

”De nye headsets bliver udviklet for at være lette at bruge, og vi ønsker ikke at folk skal have en mobiltelefon i lommen for at få dem til at virke. Så de nye headsets arbejder helt autonome, og kan derfor ikke arbejde sammen med en smartphone,” slutter Nikolaj Hviid.

Det nye projekt er et samarbejde mellem Bragi og Mimi Hearing Technologies, og selvom projektet er kommet langt, så er der endnu ingen faste priser på de nye headsets. Men Nikolaj Hviid forventer at de kommer til at koste omkring 8.000 kroner for et sæt.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?