Antallet af cyberangreb er stigende i Norden

En ny sikkerhedsrapport fra VMware Carbon Black viser, at antallet af cyberangreb stiger i de nordiske lande

VMware Carbon Black har netop offentliggjort resultaterne af sin første nordiske sikkerhedsrapport. Den viser en stigning i antallet af angreb i de nordiske lande i de sidste 12 måneder – og at såkaldt “island hopping” udgør den største risiko.

Blandt resultaterne, der er baseret på en undersøgelse blandt 250 CIO’er, CTO’er og CISO’er fra nordiske virksomheder, er følgende:

  • 97 procent svarer, at antallet af angreb er steget i løbet af de sidste 12 måneder.
  • 99,6 procent svarer, at deres virksomhed er blevet påvirket af et sikkerhedsbrud i løbet af de sidste 12 måneder. I gennemsnit oplevede den enkelte virksomhed knap to sikkerhedsbrud (1,79) i samme periode.
  • 68 procent svarer, at angrebene er blevet mere sofistikerede.
  • 98 procent svarer, at de planlægger at øge udgifterne til sikkerhedsbeskyttelse i det kommende år.
  • Såkaldt “island-hopping” er den vigtigste årsag til fjendtlig indtrængen, efterfulgt af tredjepartsapplikationer.
  • De adspurgte nordiske virksomheder bruger i gennemsnit ni forskellige sikkerhedsværktøjer.

Den største sikkerhedsrisiko i Norden

Den mest almindelige årsag til sikkerhedsbrud i de nordiske virksomheder er såkaldt island hopping, der udgør 27 procent af angrebene ifølge undersøgelsen.

Angrebsmetoden indebærer, at cyberkriminelle angriber store virksomheder via en eller flere af virksomhedens forretningspartnere og derefter “hopper” videre fra ø til ø for at ende inde i de store virksomheder. Ud over “island hopping” var tredjepartsangreb udbredte. Ifølge respondenterne tegnede disse sig for 17 procent af overtrædelserne.

Island-hopping stiger, og 11 procent af de adspurgte siger, at det er den vigtigste årsag til indtrængen i virksomheden. Det foregår i kombination med andre sikkerhedsrisici såsom apps fra tredjeparter og sårbarheder i forsyningskæden. Dermed er det åbenlyst, at det udvidede firma – det vil sige virksomheden inklusive dens forretningspartnere og andre samarbejdende tredjeparter – er under pres.

Rick McElroy, Cyber ​​Security Strategist hos VMware Carbon Black

Den nordiske del af undersøgelsen er en del af en større global undersøgelse, som omfatter over 3.000 virksomheder.

Læs hele rapporten her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3024 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart