Avancerede og brugervenlige droner nu i Danmark

Det er den kinesiske Xiro Xplorer-drone der nu er klar til at indtage luftrummet i Norden, spækket med ny og spændende teknologi skulle de samtidig være utrolig lette at flyve med

Xiro Xplorer

Designerne og udviklerne af Xiro Xplorer har haft brugervenligheden for øje. Dronerne er fremstillet i letvægtsmaterialer, som sikrer hurtig og nem manøvrering, og så er dronen klar til at flyve så snart den er pakket ud.

Xiro Xplorer letter automatisk når du klikker på en knap, og et klik mere på samme knap får dronen til at lande igen.

Batteriet er stort nok til at sikre at dronen kan flyve i helt op til 25 minutter, og skulle dronen opdage at den er ved at løbe tør for strøm, eller at den er ved at komme udenfor rækkevidde af fjernbetjeningen, så finder droner tilbage til udgangspositionen helt automatisk.

Men droner er udsatte for lidt af hvert, og det kan næsten ikke undgås at de før eller siden går i stykker. Derfor er Xiro Xplorer sammensat af separate moduler, som nemt og hurtigt kan udskiftes, så det ikke kræver den lille ingeniør-eksamen at reparere dronen, skulle uheldet være ude.

Dronen styres af en fjernbetjening, der kører på 5,8GHz-båndet, og den har en rækkevidde på 1.000 meter. Den har også indbygget GPS, så det er ad den vej muligt at fastlåse dronen i bestemte positioner, samt overvåge flyvehøjde, hastighed og distance via en Xiro-app på din smartphone.

Xiro Xplorer kommer i tre forskellige versioner:

Xiro Xplorer uden kamera.

Xiro Xplorer G som er forberedt til GoPro Hero ¾ med gummiophængt, stabiliseret Gimbal der kan tiltes og drejes 360 grader. Denne version har også indbygget 2,4GHz WiFi Range Extender, som forstærker livetransmission af billeder til din smartphone.

Xiro Xplorer V som har herudover også har integreret HD-kamera, som optager video i fuld HD (1.080p/30fps og 720p/60fps). Kameraet kan også optage i slowmotion, og har en opløsning på 14MP.

Prisen på Xiro Xplorer starter på 4.499 kroner, og er klar til salg nu.

Der er mere information om dronerne her.

xiro xplorer remote
About Lars Bennetzen 3877 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?