Bevægelsessensor uden sensor – ja det ER muligt

Signify står bag SpaceSense der bruger WiFi signalet til at detektere bevægelser i rummet

Nu er Signify klar med SpaceSense der bruger WiFi til at finde ud af om der er bevægelse i et rum

Nu kommer Signify med en ny WiZ-app, der samtidig introducerer funktion SpaceSense og samtidig smider de også nogle nye WiZ-produkter på gaden. Den nye WiZ-app V2 og SpaceSense-funktionen er tilgængelige fra slutningen af september 2022.

Bevægelsessensor uden fysisk sensor

For første gang siden lanceringen i 2016 bliver WiZ-appen opgraderet. WiZ-appen er kernen i WiZ-økosystemet og giver adgang til alle funktionerne. I den nye app får man nu adgang til SpaceSense, som er en helt ny funktion baseret på Wi-Fi-sensorteknologi. 

SpaceSense tager automatisering til et nyt niveau ved at bruge Wi-Fi-signaler, der allerede er til stede i rummet, til at registrere bevægelse – uden behov for dedikerede sensorer og batterier. Wi-Fi-signaler bliver lidt forstyrret, når folk bevæger sig rundt i et rum, som en krusning i en swimmingpool. Ved at måle de små afvigelser i signalstyrken forårsaget af disse forstyrrelser, kan WiZ-lysene vurdere, om der bevægelse i værelset.

Detekteringen er omnidirektionel og skal dermed ikke vinkles på en særlig måde for at opfange bevægelse, til forskel fra en traditionel bevægelsessensor med en begrænset detekteringsvinkel. SpaceSense vil automatisk kunne tænde lyset, når du går ind i rummet og slukker, når der ikke længere registreres bevægelse. Systemets følsomhed kan justeres for at forhindre kæledyr i at tænde og slukke lyset. Eneste krav er at der bliver installeret mindst to lys pr. rum, og så skal de forbindes med WiZ V2-app’en.

SpaceSense registrerer bevægelse ved krusningen i Wi-Fi-bølgerne skabt af brugerens bevægelse. Den registrerer ikke folks nøjagtige placering og genkender, naturligvis, heller ikke ansigter. Alle detekteringsdata behandles lokalt uden brug af internettet eller skyen. Denne funktion er fuldstændig frivillig, så alle WiZ-brugere selv kan bestemme, om de vil gøre brug af den eller ej.

Signify er nu klar med deres første udendørsprodukter. Foto: Signify

SpaceSense kan aktiveres for de fleste nye produkter introduceret efter september 2021 og alle Connected by WiZ-produkter – inklusive WiZ, Philips Smart LED og andre OEM- og private label-mærker.

Dit valg

Udover SpaceSense er WiZ-appen V2 fuld af andre overraskelser og byder på mange nye funktioner. Den helt nye brugergrænseflade giver en mere intuitiv oplevelse for lettere at styre lyset. Signify fortæller, at den nye funktionalitet er rettet mod at få lyset til let at reagerer og tilpasser sig dit behov.

Quick action-funktionen gør lysstyring hurtigere og tilpasset brugerens behov, så de kan få deres egen, personlige belysning hurtigt i den nye app. Tænd sengelampe for læsetid, hyggelys i spisestuen til middag eller festlys, når dansehumøret overmander dig.

Light Scene-funktionen gør det muligt at design egen lysscene. Med denne nye funktion kan brugeren tage et øjebliksbillede af rummets aktuelle indstillinger, justere lyset som ønsket, vælge hvilke lys og lamper der indstilles og navngive scenen. Derefter kan brugerne fremover vælge sin personlige scene i appen eller med Siri stemmestyring.

På samme måde som den nuværende WiZ-app er den nye WiZ-app V2 hjertet i WiZ-økosystemet. Alle WiZ- og Connected by WiZ-produkter, der nogensinde er blevet fremstillet, er kompatible med WiZ-appen V2.

Flere nye produkter

Efter at have lanceret en masse nye produkter denne sommer, introducerer WiZ nu nogle flere produkter.

Det nye loftspalen er en smart måde at oplyse et rum med lav loftshøjde. Lampen kommer i tre varianter og har et slankt design, der skulle passe til enhver indretningsstil. Panelet kan indstilles fra køligt til varmt hvidt lys og har justerbar lysstyrke.

WiZ bevæger sig nu også uden for hjemmet med sit første udendørsprodukt – nemlig lyskæden String Light. Lyskæden er vandtæt og vejrbestandig, så haven, altanen eller terassen kan oplyses i alverdens farver. Med den dynamiske lystilstand kan brugerne lave en festlig stemning, når de 12 LED-pærer lyser op i tilfældige farver.

Tilgængelighed og priser

 • WiZ app V2 (fra ultimo september 2022)
 • SpaceSense (fra ultimo september 2022)
 • WiZ Panel loftslampe (fra september 2022)
  • Firkantet 12 W: 529,95 kr 
  • Firkantet 36 W:  819,95 kr
  • Rektangel 36 W : 969,95 kr
 • WiZ String Light – udendørs lyskæde (fra oktober 2022)
  • 899,95 kr
About Lars Bennetzen 3882 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.