TEST: Ikea Symfonisk – billedramme og højttaler i ét, imponerer

Jeg har testet den nye højttaler/billedramme fra Ikea og Sonos. Ikke alene leverer den et godt lydbillede, den ser også rigtig godt ud på min væg

Ikea Symfonisk billedramme. Foto: Lars Bennetzen

Jeg holder meget af produkter fra Ikea og ligeledes fra Sonos. Udover at de altid leverer produkter der er lige til at gå til, så er de som regel også både flotte og funktionelle.

Den nye billedramme, Ikea Symfonisk billedramme, er det nyeste produkt der er kommet ud af samarbejdet mellem de to virksomheder. Det er på så mange måder et fedt produkt – dels fordi billedrammen/højttaleren er pæn når den hænger på væggen eller står på gulvet – og dels fordi den levere en virkelig god lyd.

Men lad mig lige starte med opsætningen, der gik virkelig hurtig. Jeg pakkede Symfonisk ud, og alt jeg nu skulle gøre var at vælge om den skulle hænge på væggen, eller stå på gulv eller skab. Jeg valgte sidste løsning, og sætte så de to gummifødder på højttaleren så den ikke ville glide.

Her skal jeg også lige indskyde, at højttaleren leveres med enten en hvid eller sort front – med et pænt mønster – og at Ikea fortæller at der løbende vil komme flere, så du kan ændre udtrykket i det værelse du hænger billedrammen i, uden at skulle gøre andet end lige tage fronten af og skifte den ud – rigtig smart.

Herefter skulle jeg blot slutte strøm til, og fordi der er et stort hul på bagsiden af højttaleren, endte jeg ikke med mere ledning end jeg skulle bruge – fed lille detalje.

Ikea Symfonisk billedramme. Foto: Lars Bennetzen

Herefter var det blot at starte min Sonos-app, der helt automatisk fandt højttaleren, og så kunne jeg ellers starte installationen. Det gik helt automatisk, dog oplevede jeg at det gik lidt galt et enkelt sted. Nemlig der hvor højttalere og smartphone skal se/opdage hinanden. App’en sagde at jeg skulle holde min smartphone med bagsiden mod det lille diskrete lyd på højttaleren, hvilket jeg gjorde – men der skete intet.

Heldigvis er app’en smart nok til kun at prøve den operation 2 gange. Derefter sender den et audiosignal ud, som min telefon så opfangede og så var den ged barberet. Så med et lille hik gik alt godt, og det var en meget smertefri proces.

Under installationen blev jeg tilbudt at køre funktionen Trueplay, der optimerer højttaleren til de omgivelser den hænger i. Det gjorde jeg, og det kan jeg kun anbefale. Det tager kun et par minutter, og det optimerer lyden til det rum du har placeret højttaleren i.

Når vi nu er ved lyden. Denne billedramme/højttaler leverer en overraskende god lyd. En flot bund med en fin og afrundet bas, men god mellemtone der breder musikken pænt ud, og en flot diskant der giver musikken den kant jeg så gerne vil have.

Alt i alt et rigtig flot lydbillede fra en lille højttaler. Og så er jeg vild med at den kan styres fra Sonos-app’en, for så kan jeg let bruge den sammen med mine andre Sonos-enheder.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Jeg er vild med Ikea Symfonisk billedramme. Den pynter på min væg, den var let at sætte op, let at betjene og den leverer en rigtig god lyd i min stue.

Prisen er fin, men måske lidt for høj, hvis du ikke lige skal bruge en billedramme, eller hvis du ikke lige er i Sonos universet.

Men ellers er det bare en superfed højttaler som jeg kun kan anbefale.

Prisen er 1.499 kroner, og du kan læse mere om den her.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?