Snart kan du streame Windows

Microsoft er på vej med en cloud-udgave af deres operativsystem. Windows 365 bliver en streamet Windows-version, og den rammer markedet d. 2. august

Windows 365. Billede: Microsoft

Dine kontorprogrammer er allerede flyttet i skyen, Office 365 kan både køre lokalt og som en ren browser-version. Nu kommer der så også en Windows 365-version, som betyder at din computer fremover kan ligge i skyen, og at du kan tilgå den fra alle steder i hele verden.

Du vil også kunne få adgang til din Windows-computer fra alle computere og tablets uanset hvilket operativsystem du måtte køre. Du skal bare have adgang til en browser, og så kan du streame din Windows computer ned til din browser.

I første omgang er det kun noget som virksomheder får adgang til, men når man nu kigger på, at Microsoft investerer tungt i cloud-gaming, så skal man ikke strække den tanke langt, før man godt kan se, at der nok også kommer en Windows 365 til private.

Når Windows 365 bliver lanceret til virksomheder her d. 2. august, så betyder det, at medarbejdere i virksomheder der køber ind i den løsning, vil kunne bruge deres virksomheder computer, uanset hvor i verden de måtte befinde sig. Og det handler ikke kun om at kunne få fat i data som vi allerede kan i dag, næ det er en ægte Windows computer, med alle de tilpasninger du har foretaget til den – lige fra hvilke programmer du har installeret til de baggrundsbilleder du har valgt på dit skrivebord.

Det betyder også at du kan streame din Windows-computer lige så godt og effektivt til en traditionel pc, som til en Chromebook, Mac-computer eller en tablet, både iPad og Android.

Det betyder også, at virksomheden ikke skal købe ‘the latest and the greatest’ til dig, men at du kan nøjes med en relativ lille computer – alle beregninger vil ske i skyen, og det eneste der virkeligt vil sætte en begrænsning er båndbredden du har adgang til.

Du kan læse mere om Windows 365 her hos Microsoft .

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3424 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?