Nyt fra Microsoft: Office 365 får ny Microsoft Teams

Microsoft udvider nu Office 365 med den chat-baserede platform Microsoft Teams, der integrerer alle de velkendte Office-programmer og lægger op til samarbejde på helt nye måder

Samarbejde i grupper og på tværs af grupper er en naturlig del af arbejdsdagen for langt de fleste mennesker, og vi har alle vores foretrukne måder at arbejde på. Office 365 har 85 millioner aktive brugere hver måned, som har glæde af kombinationen af sikre og produktive arbejdsapplikationer og de mange fordele ved skyen, som for eksempel Office 365 Groups og Microsoft Graph. Med Microsoft Teams kan Office 365 nu tilpasses individuelle teams’ måder at arbejde på, ligesom man har mulighed for at udvide arbejdsfunktionerne ved hjælps af apps.

Dagens lancering bygger på mere end 40 års erfaring med udviklingen af produktivitetsværktøjer, og med introduktionen af Microsoft Teams tager Microsoft næste skridt på rejsen imod nye måder at arbejde på.

En chat for moderne teams

Microsoft Teams er først og fremmest en moderne kommunikationsplatform til alle former for teams. Samtaler foregår i tråde med mulighed for at låse vigtige elementer fast, så det er nemt og overskueligt for hele teamet at følge med. Skype er integreret i Microsoft Teams, så det er nemt for gruppen at tilføje både lyd og video til samarbejdet. Og hvis ord, tale og video ikke er nok, er der masser af udtryksmuligheder med emojis, stickers, GIF’s og memes.

Et samlingssted for teamwork

Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneNote, Planner, Power BI og Delve er integreret i Microsoft Teams, som dermed udgør det nye ”samlingspunkt” i Office 365. I baggrunden sørger Microsoft Graph for, at du som bruger hele tiden får vist de mest relevante oplysninger for lige netop dig og dit team. Da Microsoft Teams er bygget på Office Groups, vil du kunne arbejde i de samme teams på tværs af hele Office 365.

Masser af tilpasningsmuligheder

Alle teams er forskellige, og de skal naturligvis have mulighed for at arbejde, som de ønsker det. I Microsoft Teams er der utallige tilpasningsmuligheder, da løsningen er baseret på åbne API’er og indeholder masser af extensions. Man har også mulighed for at sætte notifikationer op fra tredjepartsløsninger som for eksempel Twitter. Endelig understøtter Teams også Microsoft Bot Framework, som giver mulighed for integrationen af en lang række intelligente løsninger direkte i Microsoft Teams.

Høj sikkerhed

Microsoft Teams bygger på de samme avancerede sikkerheds- og compliance-standarder, som man kender fra Office 365, hvor bl.a. alle data krypteres. Løsningen lever også op til EU’s krav og til ISO 27001, SOC 2, HIPAA med flere.

Office 365 – meget andet end kontorpakken

  • SharePoint bruges af mere end 200.000 virksomheder og 190 millioner mennesker til hjemmesider og content management.
  • Yammer fungerer som virksomhedens sociale netværk for 85 procent af Fortune 500
  • Skype for Business leverer lyd, video, telefoni og gode mødeoplevelser og anvendes til mere end 100 millioner møder om måneden
  • Exchange bruges ifølge Gartner af 80 procent af virksomheder, der bruger cloud-e-mail.
  • Teams udgør en helt ny, chat-baseret platform, som samler mennesker, samtaler, indhold og værktøjer ét sted

Alle løsningerne i Office 365 har deres individuelle berettigelse med hver deres funktionaliteter. Men da de alle er bygget på Office 365, får du en integreret oplevelse på tværs af alle applikationerne sammen med den bedste sikkerhed, compliance og håndtering, som er essentielt for moderne virksomheder.

Microsoft Teams kan hentes i beta allerede i dag og forventes at være bredt tilgængeligt for virksomheder i foråret 2017.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2752 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart