Nye funktioner til Parrot Bebop 2-dronen

En ny funktionalitet i app’en FreeFlight Pro, giver nogle nye spændende funktioner til Bebop 2-dronen, bla. optisk sporing

FreeFlight Pro app’en der styrer Parrots droner, har fået nye funktioner til deres populære Bebop 2-drone. Den har bland andet fået branchens første optiske sporing, som får gps’en og barometeret til at arbejde sammen. Funktionen skulle få Parrot Bebop 2-dronen til at følge med dig og holde fokus på dig hele tiden.

Parrot fortæller i en pressemeddelelse, at den nye sporingsfeature i FreeFlight Pro-app’en er den mest nøjagtige og pålidelige på markedet.

Funktionen er et samspil mellem tre parametre; optisk sporing, gps’en i din smartphone og et barometer, hvis der altså er sådan et på din smartphone.

Det er en ny optisk sporingsalgoritme der får dronens kamera til at fungere som det menneskelige øje, så det objekt du vælger altid vil være i fokus.

App’en bruger så din smartphones gps til at bestemme dronens position med en nøjagtigheed på op til fem meter, og barometeret til at optimere den vertikale sporing af objektet.

To funktioner

Den nye app giver dig så to nye funktioner til Bebop 2-dronen.

Auto Follow, der gør at du kan indstille dig selv som sporingsobjekt, flyvehøjden og afstanden til dig selv, og kameravinklen. Herefter behøver du ikke bruge din smartphone længere – dronen følger sig så længe den har batteri på.

Inden vi kommer den anden funktion, så skal vi nok lige sige, at der er nogle underindstillinger til Auto Follow, bandt andet Magic Dronies, hvor du kan få dronen til at flyve rundt om dig på forskellige måder; i en cirkel rund om dig (Orbit), hvor dronen flyver i en parabel rundt om dig (parabola), som en boomerang hvor dronen bevæger sig frem og tilbage (boomerang) og en hvor dronen bevæger sig fremad og så flyver til en position på 15 meter over dens starthøjde, og så tilbage til startposition igen, naturligvis med dig som omdrejningspunkt (zenith).

Den anden store funktion er Auto Framing, hvor et givent objekt konstant holdes i fokus. Du styrer selv dronen, men kameravinklen justeres automatisk, hvilket giver en korrekt ramme om dit foto-mål.

Den nye funktion er dog ikke gratis, den skal købes som tilkøb til din iPhone-app, og den koster 159 kroner.

About Lars Bennetzen 3825 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?