Parrot lancerer nu dronefly

Droner behøver ikke være quadrocoptere eller biler. Den nye Parrot Disco er den første fastvingede drone, og den skulle være let at flyve og give en spændende flyveoplevelse

parrot disco
parrot disco

Parrot Disco er ultralet men stadig kraftfuld, og den skulle udvise imponerende prætationer i luften. Blandt andet er tophastigheden på 80 km/t og den kan flyve op til 45 minutter.

Men bare fordi den ligner et fly, behøver det ikke betyde at dronen er svær at flyve. Parrot lover i en pressemeddelelse, at den både letter og lander automatisk, og fortæller at den er udstyret med en effektiv autopilotfunktion, som hjælper med at styre flyvningen. Et eksempel er, at når styrepinden tiltes til højre, vil dronen dreje til samme side, mens autopiloten sørger for at tilte vingen lidt og øge motorhastigheden.

Men det bliver lidt sjovere endnu – for Parrot har udviklet et par FPV-briller (First Person View), de kalder Parrot Cockpit-briller, som du kan styre dronen med.

Ellers så styrer du dronen med en nye kompakt fjernbetjening, Parrot Skycontroller 2. Eller hvis du er hard-core entusiast, så kan du styre Parrot Disco med din egen RC-fjernbetjening, så længe du sætter den i manual mode, og forbinder et RC-modul.

Dronen er på 58 x 115 cm og vejer kun 750 gram. For at gøre den så let som den er, og samtidig robust, er den frejstillet af ekspanderet polypropylen og forstærket kulstofrør.

Propellerne styres af en børsteløs motor med en to-bladet foldepropel, som både sikrer den høje hastighed, og som kan modstå vindstød på 40 km/t.

Dronen kommer på markedet i løbet af september, og prisen er på 9.990 kroner for drone, fjernbetjening og cockpit-briller.

parrot disco
About Lars Bennetzen 3822 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?