TEST: Moto G4 Plus en stor og billig smartphone

Lenovo har sendt deres nye smartphone på gaden. Det er den prisbillige Moto G4 Plus, og til prisen får man rigtig meget smartphone

moto g4 plus
moto g4 plus

Hvis du tænker Motorola og klaptelefoner når du hører navnet Moto, og ser det velkendte M-formede logo, så er du ikke helt galt på den. Men Motorola ejer ikke længer Moto-brandet, det er kinesiske Lenovo der i dag står som ejer, og de har lige sendt deres nyeste version af Moto-smartphonen på markedet.

Moto G4 Plus slår sig op på, at du får rigtig meget smartphone for en lav pris, og på at det er en meget ren Android-oplevelse du får her.

De to påstande kan vi med det samme bekræfte. For en pris på under 2.000 kroner kan du erhverve dig en smartphone på 5,5”, med 16GB hukommelse, plads til 2 sim-kort og med den nyeste version af Android (6.0.1) uden nogen form for skin.

Så langt så godt. Indtil videre var vi meget positivt stemt overfor Moto G4 Plus, og vi kastede os derfor over at teste ydelsen på mobilen.

Taber pusten

Processoren er en Qualcomm Snapdragon 617 octa-core på op til 1,5 GHz og den har en Adreno 405 GPU på 550 MHz. Umiddelbart lyder det rigtig godt, og på papiret lyder det som om mobilen har masser af hestekræfter.

Så vi satte vores benchmarks til at køre på G4 Plus, og det stod hurtig klart, at der er markant forskel på de hestekræfter en smartphone har på papiret, og dem den i virkeligheden har.

I samtlige af vores benchmarks, scorede G4 Plus bundkarakter. Det virkede som om, den nok ville, men ikke rigtigt kom ud over rampen. Det skyldes ikke processoren, for den har kræfter nok, de eneste andre ting den skuffende ydelse kan skyldes, er en dårlig intern arkitektur, og en hukommelse der ikke kan følge med.

Vi sendte den også igennem et par 3D-benchmark, og her blev det decideret en ynk at se på. Skærmen hakkede og spruttede og kunne slet ikke levere et billede der var værd at se på.

Skærmen indbyder ellers til nogle af de flottere 3D-spil, med et 5,5” store skærmareal og en opløsning på 1.920 x 1.080 pixels. Men det kan vi så ikke anbefale – du vil helt sikkert blive skuffet.

Godt kamera

Men hvor G4 Plus nok skuffede i hastighedstesten, så blev vi noget mere positive da vi testede kameraet. Med et 16MP kamera på bagsiden og et 5MP kamera på forsiden, var der da også grund til en vis optimisme fra start af.

Men hvor vi blev skuffede under benchmarktesten, så skuffede kameraet ikke. Bevares det var heller ikke det bedste kamera vi har set i en smartphone, men til prisen er det faktisk et fortrinligt kamera.

Blitzen er en såkaldt ’color balancing dual LED’, der tilpasser blitzen efter de farver som billedet indeholder. Det gør at du får væsentligt bedre billeder indendørs end på mange tilsvarende smartphones. Specielt var vi glade for at se, at vi ikke skulle kæmpe alt for meget med gule farver, når vi tog billeder i sportshaller og lignende steder.

Lenovo har gjort meget ud af, at gøre kameraet så let at betjene som muligt. Umiddelbart indeholder menuen kun tre punkter – HDR, Blitz og autoshot. Både HDR og Blitz kan du sætte på automatisk eller til/fra, og autoshot kan du sætte på fra, 3 sekunder og 10 sekunder.

Herudover kan du låse fokus ved at trykke på skærmen, og holde din finger der et par sekunder. En fin funktion, hvis du oplever at der hele tiden kommer forstyrrende elementer ind i fokusområdet, eller hvis du ønsker at holde fokus på en ting, men gerne vil kunne flytte selve billedet lidt, efter du har fundet fokus. En rigtig fin funktion.

Der er dog en menu mere. Et klik på kameraknappen, og du får mulighed for at vælge professionel tilstand, slow motion, panorama og video.

Her knækker filmen dog en anelse. For hvis du vælger professionel tilstand, så får du kun mulighed for at ændre på hvidbalance, ISO og sort/hvid. Vi ville nok have valgt at kalde tilstanden for avanceret og ikke professionel. For der er langt fra adgang til alle de professionelle indstillinger vi havde forventet.

Til gengæld virker slow motion og panorama fortrinligt og vi havde heller ikke noget at udsætte på videofunktionen.

Billedkvaliteten på de almindelige billeder var også fine, men – og der er endnu et men her – kameraet er altså langsomt, specielt hvis blitz er nødvendigt.

Når vi trykkede på udløserknappen, så gik der rask et par sekunder inden billedet var stillet skarpt og inden blitzen blev udløst.

Lidt hurtigere gik det når vi tog billeder uden blitz, men stadig ikke alt for overbevisende. Kameraet bruger alt for lang tid på at beslutte om billedet skal tages med HDR eller ej, og derefter på at sætte fokus.

Vi kunne slå HDR-auto-funktionen fra, det ville give os lidt bedre tid, men så ryger lidt af ideen med en auto-funktion – ikke?

moto g4 plus

Ikke så skarpe farver

Nogle smartphones har det med at skrue helt vildt op for farverne, så de nærmest bliver lidt unaturlige. Men det er ikke tilfældet med Moto G4 Plus. Her er farverne dejligt afdæmpede og meget naturtro.

Skærmen kan godt virke lidt mat når man kigger på den, men det skyldes de mindre mættede farver som kameraet benytter sig af. For billederne står fint skarpe og der er ingen tvivl om, at den afbilder virkeligheden bedre end mange mobiler vi har testet.

Velfungerende fingeraftrykslæser

Som alle nye smartphones så er Moto G4 Plus naturligvis udstyret med en fingeraftrykslæser.

Det gode her er, at den virker. Vi oplevede på intet tidspunkt at der var problemer med at læse vores fingeraftryk. Hver gang vi satte vores tommelfinger på læseren, blev der fint låst op for mobilen.

Men altså – her må vi lige gå lidt i rette med designerne af Moto G4 Plus.: Lad nu for pokker være med at kigge så enøjet på iPhone og så alligevel lave en løsning der kun er en halv, sølle, kopi af iPhones løsning.

Fingeraftrykslæseren er nemlig placeret på forsiden af mobilen, på samme placering som du finder den på iPhone.

Men, hvor den på iPhone har et dobbelt formål (den er også Hjem-tast), så har den kun en funktion her – fingeraftrykslæser.

Herudover så ligger fingeraftryksscanneren i plan med resten af overfladen på iPhone (og andre smartphones), men på Moto G4 Plus er den hævet. Det gør at man tror at den er en knap, og undertegnede har trykket på den rigtig mange gange under testen, i troen på, at den fungerede som ’hjem’-tasten.

Generelt indtryk

Moto G4 Plus er en stor smartphone, og fordi skærmen ikke fylder ud til kant, bliver mobilen endnu større at se på. Men designet er faktisk ret lækkert. Bagsiden er beklædt med en slags gummi, der gør at den ligger godt og fast i hånden når du betjener den.

Samtidig er det en rimelig slank mobiltelefon, så det generelle indtryk af telefonen er en rigtig elegant, om end stor, smartphone.

Men selvom vi tager den lave pris med i betragtning, så er der stadig for mange steder denne smartphone halter. Dens ydevene er for lav, og det er decideret problematisk at kameraet er så længe om at tage billeder.

Kameraet kommer lidt tilbage med gode billeder og let betjening, men sætter atter til på de manglende indstillingsmuligheder. Pro-indstillinger er ikke pro, de er kun en anelse mere avancerede end standarden.

Så selvom vi er glade for at se Motorola-brandet tilbage blandt de smarte telefoner, så er der stadig et stykke vej før den scorer højt i vores test.

Produktinformation

  • Produktnavn: Moto G4 Plus
  • Producent: Lenovo
  • Skærmstørrelse: 5,5”
  • Skærmopløsning: Fuld hd på 1.920 x 1.080.
  • Chipsæt: Qualcomm Snapdragon 617 octa-core, med 550 MHz Adreno 405 GPU
  • Operativsystem: Android 6.0.1
  • Trådløs: 802.11 a/b/g/n, 2.4GHz og 5GHz
  • Bluetooth: 4.2 LE
  • Batteri: 3.000 mAh
  • Kamera: 16MP
  • Selfiekamera: 5MP
  • Intern hukommelse: 2GB/4GB
  • Lager: 16GB kan opgraderes til 128GB
  • Dimensioner: 153 x 76,6 x 7,9-9,8 mm
  • Vægt: 155 gram
  • Set til: 1.995 kroner
  • Mere information hos Motorola:

Bedømmelse

Samlet vurdering 55%

Lækkert design og generelt et rigtig godt kamera. Men hele telefonen lider under manglende hestekræfter, og det smitter voldsomt af på alt du foretager dig. Ikke mindst er kameraet alt for længe om at reagere.

Vi er glade for den helt rene version af Android som mobilen er leveret med, men det redder desværre ikke mobilen i denne omgang.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?