Næste store update til Windows klar

Om få uger ruller Windows 10 Creators Update ud til Windows 10 maskiner i hele verden. Der er masser af nyheder og nye funktioner – specielt til de kreative

Den nyeste opdatering til Windows 10 bliver snart tilgængelig for alle Windows-brugere, når Windows 10 Creators Update rulles ud verden over den 11. april.

Opdateringen er designet til at inspirere til kreativ leg og fordybelse. Her kan du blandt andet skabe, dele og opleve en ny verden i 3D eller mixed reality samt finde nye funktioner og forbedringer til browseren Microsoft Edge. Samtidig får brugerne nye og forbedrede sikkerheds- og privatindstillinger.

3D, mixed reality og broadcasting af computerspil

Med Creators Update bliver det muligt for alle at lave flotte 3D-kreationer via en opgraderet version af det populære billedbehandlingsprogram Paint, som hver måned anvendes af mere end 100 millioner brugere. I Paint 3D kan du starte helt fra bunden og udforme din egen kreation, konvertere et 2D-billede til 3D, og vælge mellem skabelonerne i det indbyggede 3D-onlinebibliotek. Desuden åbner Windows 10-opdateringens mixed reality-funktion op for fordybende oplevelser, som forbinder grænsen mellem den virtuelle og virkelige verden.

Også computerspiloplevelsen får en overhaling med den nye Windows 10-opdatering. Creators Update giver mulighed for at broadcaste dine egne og streame andres spil samt kommunikere med medspillere via Xbox Live.

Opgraderet browseroplevelse

Udover kreativitet og leg tilføjer opdateringen også nye funktioner til browseren Microsoft Edge, der får et nyt avanceret fanebladssystem, som med visuelle thumbnails gør det nemt og hurtigt at finde, organisere og åbne dine besøgte sider. Også i forhold til læsning af e-bøger samt streaming af film på Netflix byder opdateringen på forbedringer, og så får Edge nye sikkerheds- og privatindstillinger.

Med Creators Update får Windows 10 også en ny tjeneste, Windows Defender Security Center, som gør det muligt at samle og styre dine sikkerhedsindstillinger fra ét sted, herunder antivirusprogrammer, sikkerhedsnetværk og firewall-beskyttelse.

Du kan læse mere om Windows 10 Creators Update på denne Windows Blog

About Lars Bennetzen 3825 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?