TEST: Fed podcastmikrofon

Når du skal producere en podcast eller måske livestreame når du gamer, så skal du bruge en god mikrofon, og den nye MV7 Podcast Microphone fra Shure er en rigtig fed lille sag, og så koster den ikke alt for pokkers meget

MV7 Podcast Microphone. Foto: Shure

Jeg er vildt med mikrofoner, og bruger dem når jeg laver podcast eller videoer, både for mig selv og for kunder. Men ikke alle mikrofoner er lige, og jeg har ofte oplevet, at en mikrofon kan ødelægge lydbilledet totalt, hvis den ikke kan levere den forventede gode lyd.

Men jeg havde store forventninger til MV7 Podcast Microphone fra Shure. Jeg har før testet deres headsets til mine øres store glæde, og det lagde så grunden til mine forventninger til MV7.

Jeg skal lige starte med at sige at MV7 er en dynamisk mikrofon med både usb- og XLR-output, så den kan bruges både direkte i din computer eller i din mixer.

Hvis du vælger at bruge den via usb-forbindelsen, så kan du samtidig bruge Shures app Motiv, til flere indstillinger end du ellers har adgang til.

Jeg startede med at teste mikrofonen i min mikser via XLR-forbindelsen, og oplevede noget der undrede mig lidt. For jeg måtte ind i min mikser og skrue markant op for forstærkeren af den kanal hvor MV7 blev koblet på. Det er normalt at jeg skal justere lydstyrken, men det var stadig overraskende at jeg skulle skrue markant op for forstærkerdelen.

MV7 Podcast Microphone. Foto: Shure

Med den rigtige lydstyrke indstillet, lavede jeg et par optagelser i Audition, det program jeg bruger til at optage lyd i, og må indrømme at lyden er rigtig god her. Naturligvis kan jeg ikke sammenligne lyden med en XLR-mikrofon til måske 3-4.000 kroner, og der er da også en forskel på, hvad MV7 kan levere og hvad mine andre markant dyrere mikrofoner kan levere.

Men forskellen er ikke så stor endda. Jeg kunne måske godt bruge en lyd der var en anelse mere blød, men det kunne jeg let opnå ved at justere lidt på knapperne i Audition. Generelt var lyden rigtig flot og god, ikke mindst taget i betragtning af, at MV7 kun koster omkring 1.600 kroner.

Også til usb

Dernæst sluttede jeg mikrofonen direkte til min computer via usb-forbindelsen. Det giver umiddelbart to fordele i forhold til XLR-forbindelsen. Dels lever knapperne på mikrofonen op, og nu kan jeg både justere lydstyrke, tænde og slukke for mikrofon og det samme for det headset jeg måtte slutte til mikrofonen.

Som det næste kan jeg bruge den app, Motiv, som Shure har lavet til mikrofonen. Med det kan jeg både opdatere firmware og jeg kan foretage nogle indstillinger af mikrofonen som jeg ellers ikke har adgang til, blandt andet via en simpel equalizer og en limiter hvor jeg kan sikre at meget høje lyde ikke slår igennem på min optagelse.

Da jeg så optog blev jeg, igen, overrasket, for lydstyrken var markant lavere end før. Og jeg måtte både sætte max lydstyrke på selve mikrofonen, og også skrue op for lydstyrken i Audition. Det undrede mig en del.

Lydkvaliteten er igen rigtig god, omend den mangler lidt af den dynamik jeg fik når jeg brugte XLR-forbindelsen.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Det er virkelig en fed lille mikrofon. Den kan både monteres på en stand eller i en boom arm. Lydkvaliteten er langt bedre end jeg har oplevet i mikrofoner i et tilsvarende prisleje før, og det er altså fedt at den kan bruges både som XLR- og usb-mikrofon.

Jeg kan godt lide at der findes indstillinger direkte på den, men er lidt irriteret over, at jeg ikke har adgang til de funktioner når jeg bruger den som XLR-mikrofon. Omvendt så kan de indstillinger ikke noget som jeg ikke kan på min mikser, og det er nok tanken bag.

Eneste jeg for alvor savner er en lidt blødere lyd, men det er i det små, og jeg tænker at der er mange der aldrig vil kunne høre den lille detalje.

Du kan læse mere om MV7 her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3371 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?