Billig 31,5” skærm fra AOC

Den nye, og store, skærm fra AOC er ikke alene stor, den har også en QHD-opløsning (2.560 x 1.440) og en pris på kun 2.229 kroner – dejlig billig

AOC er kendt for at levere både gode og teknologisk spændende skærme, og den nye 31,5” skærm, AOC Q3279VWF er ikke nogen undtagelse. Den har et flot finish, og funktioner osm FreeSync og responstid på kun 5ms, hvilket gør at faktisk fungerer fint til spil.

QHD-opløsning bliver mere og mere populært, da det fungerer som en fin mellemting mellem Full HD og 4K opløsning. Sidstnævnte er svær at køre for de fleste gamere med de nuværende grafikkort på markedet, mens Full HD-opløsning, som i dag har været standard i flere år, nemt kan virke pixeleret særligt på store skærme.

Med Q3279VWF har AOC derfor valgt mellemvejen med en 31.5” stor skærm med 2.560 x 1.440 opløsning, hvilket resulterer i en høj pixel densitet på 93.24 ppi. Til sammenligning har en lignende 24” skærm med Full HD-opløsning en densitet på 91.79 ppi.

MVA panel

Q3279VWF er udstyret med et 31.5” MVA panel i QHD opløsning med en responstid på 5 ms og opdateringshastighed på 60 Hz. Panelet har en 8-bit farvedybde + FRC (Frame Rate Control), hvilket gør det muligt at opfatte hele 1,07 milliarder farver, svarende til en 10-bit skærm. I modsætning til konventionelle skærme, der typisk kun kan vise 16,7 millioner farver, er AOC Q3279VWF derfor I stand til at gengive større dybde, mere fyldige farver og en mere jævn overgang mellem forskellige nuancer.

Den 31,5 tommer store Q3279VWF skærm giver desuden rigeligt med skærmplads at boltre sig på. Det giver både fordele for private brugere, der gerne vil kunne se video i 1080p og have mulighed for at have flere programmer åbne på samme tid, og professionelle brugere som designere, der har behov for masser af skærmplads i god opløsning til foto- og videoredigering. Skærmens MVA panel har også en imponerende 3000:1 statisk kontrastforhold, hvilket giver en fordybende oplevelse og god billedkvalitet.

Q3279VWF’s MVA panel tilbyder en bred horisontal betragtningsvinkel på op til 178°/178°, hvilket næsten er på niveau med IPS paneler. Med ensartede farver fra enhver synsvinkel får tilskuere også mulighed for at nyde detaljerede farver med masser af detaljer og med AOC’s WCG-teknologi (Wide Colour Gamut), dækker Q3279VWF 88% af NTSC-farveskalaen.

Klar til kamp

Gamere kan også få glæde af Q3279VWF, som også er velegnet til spil, da den er udstyret med AMD’s FreeSync support. Ved at matche grafikkortets billedhastighed til skærmens billedhastighed, eliminerer teknologien hakken, forvrængning og andre forstyrrelser af billedet i spillet. Derfor har gamers heller ikke have behov for at aktivere V-Sync i deres spil for kunstigt at matche grafikkortets billedhastighed til skærmens, som skaber forsinkelser i input. Q3279VWF har en responstid på 5 ms og en opdateringshastighed på 60 Hz, til en overkommelig pris, hvilket gør skærmen velegnet til fritidsgamere. Til mere konkurrencemindede FPS/skydespil kan brugere med fordel kigge på skærme fra AOC’s AGON serie med opdateringshastigheder fra 144Hz op til 240Hz.

God for øjnene

Ligesom mange andre AOC skærme, kommer Q3279VWF med Flicker-Free teknologi. Efter lang tid foran konventionelle skærme, som bruger PWM (Pulse Width Modulation) til at justere lysstyrken, kan øjnene blive udsat for en stor belastning og ubehag på grund af flimmer. Flicker-Free teknologi bruger et DC (Direct Current) baggrundsbelysningssystem til at forbedre brugernes komfort.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2582 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart