Boses nye headset er en solbrille

Bose har lige lanceret Frames, et headset der i virkeligheden er en solbrille med indbygget AR-teknologi

Det lyder mærkeligt, jeg ved det godt, men Bose har lige landeret deres nye Frames, et produkt der kombinerer solbriller med trådløse hovedtelefoner, audio augmented reality og open-ear design.

Det nye design betyder, fortæller Bose, at selvom du lytter til musik eller snakker med nogen på mobilen, så er det kun dig selv der kan høre det. Lyden kommer ikke ud i rummet, kun ind i dit øre.

Men lad os lige blive ved solbrillerne. For de skulle faktisk være ret gode her, Bose lover nemlig at de beskytter mod op til 99% af UVA/UVB-stråler, og har ensartede tonede glas. De skulle være slidstærke og vejer kun 45 gram, hvilket skulle være standard for solbriller.

Men det fede er at de også fungerer som trådløse hovedtelefoner. Der er en mikroskopisk, papirtynd akustisk konstruktion i hver brillestang, i stedet for en øreprop eller lignende, der leverer en diskret lyd til brugeren.

Til stemmestyring og touch-betjening, er der en meget lille mikrofon og multifunktionsknap indlejeret i højre brillestang og giver mulighed for at tænde, slukke, pardannelse, Siri/Google Assistant, opkald og kommandoer, eller til at pause og spring musiknumre over.

Den eksisterende Bose Connect-app har allerede nu et par ekstra funktioner, og via kommende softwareopdateringer er der nye funktioner på vej, bla. Bose AR.

Audio AR wearable

Bose Frames er AR-kompatible – det første kommercielle produkt indlejret med Bose audio augmented reality platform. I modsætning til andre AR-briller og platforme ændrer Bose AR ikke, hvad du ser, eller anvender en linse eller et mobilkamera til at overlejre objekter i dit synsfelt.

I stedet ved den, hvor du er, og hvad du står overfor ved hjælp af en 9-akset head motion sensor og GPS fra din iOS- eller Android-enhed – og tilføjer automatisk et lag lyd, der forbinder tiden og stedet med uendelige muligheder for rejse, læring, underholdning, spil og meget mere.

Det hele er tilgængeligt ved blot at lytte – øjnene åbne, hovedet løftet og hænderne frie. Og med Bose AR-oplevelser under udvikling, er det snart på vej til Bose Frames.

Bose Frames anvender litiumbatterier, der oplades med et medfølgende pogo-pin opladningskabel. Ved et gennemsnitligt lydniveau leverer de op til 3,5 timers afspilning og klarer op til 12 timer på standby. På mindre end to timer er de fuldt genopladede. Til rengøring og opbevaring medfølger en klud/pose og et beskyttelsesetui.

Detaljer og tilgængelighed – Frames og Bose AR

Bose Frames fås i mat sort og to universelle styles – den større (Alto) og mindre (Rondo). De sælges til 1,999 kroner med Bose Frames Lens Collection, ikke-polariserede og polariserede linser, til henholdsvis 209 kroner og 289 kroner.

Bose Frames vil være tilgængelige hos autoriserede Bose-forhandlere og på Bose.dk fra den 31. maj. Bose AR apps kan findes i Bose Connect appen og iOS App Store.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3756 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?