TEST: Xiaomi Buds 3 er billigt og dårligt

Normalt så hænger pris og kvalitet rimelig godt sammen. Med Xiaomi Buds 3 er prisen lav, og det er kvaliteten så også - faktisk alt for lav

Xiaomi Buds 3. Foto: Xiaomi

Jeg har testet rigtig mange headsets efterhånden, og kvaliteten kan svinge rigtig meget i dem. Med Xiaomi Buds 3 har vi fat i et headset til omkring 250 kroner, selvom du faktisk kan finde det op til omkring 600 kroner, hvis du søger efter det på Pricerunner, og hos Xiaomi selv, står det til 900 kroner.

Lad mig sige med det samme, at prisen på 250 kroner er det maksimale du må give for dette headdset, det er ikke mere værd.

Såvel headset som etui, der forresten kan oplades trådløst, er kraftigt inspireret af Apples AirPods, omend Buds 3 og etui er noget større. Men ingen tvivl om, hvor inspiration til designet er kommet fra.

Det har en in-ear-prop så det ikke blot hænger i øret, og umiddelbart føltes headsettet rimelig komfortabelt. Men den følelse forsvandt efter et stykke tid. Headsettet føltes aldrig rigtig behageligt i mit øre. Ikke decideret ubehageligt, men heller ikke… godt.

Jeg blev heller aldrig gode venner med betjening af det. Det styres ved en række tryk på stilken der hænger ud af øret. Enten skal du trykke en, to eller tre gange for at fange de forskellige funktioner, så som at starte og stoppe musik, spring et nummer frem eller tilbage, eller slå ANC til og fra – eller transparent lyd til/fra.

Du skal ramme meget præcist for at den funktion virker, og jeg vænnede mig aldrig rigtig til betjeningen af det. Dernæst så havde jeg et stort problem med ANC. Dels blev den ikke annonceret af en stemme, du ved “ANC slået til”, men med en lyd. Den lyd var så forskellige alt efter om jeg slog ANC til eller fra eller skulle have transparent lyd. Men der var ikke nogen forklaring på, hvilken af de tre lyde der betød hvad.

Det burde måske ikke betyde det store, men fordi jeg faktisk havde svært ved at skelne mellem de tre tilstande, så betød det faktisk ret meget for mig. Derfor endte det med at blive et ret stort irritationsmoment for mig.

Lydkvaliteten var dog nok den værste. Der var absolut ingen bas i lyden, og diskanten skulle jeg også lede godt og grundigt efter. Alt i alt et meget fladt lydbillede der gjorde, at den glæde jeg normalt har når jeg lytter til musik, udeblev.

Lydkvaliteten ved telefonsamtaler var fin nok, bortset fra at det ikke altid lykkedes for mig at tage telefonen direkte fra headsettet. Andre gange fik jeg aldrig telefonlyden op i headsettet, på trods af at jeg lige havde lyttet til musik i det.

Jeg synes det er fedt med et billigt headset, men lyden skal stadig være acceptabel, ellers må man lige kaste lidt flere penge efter det.

Bedømmelse

Samlet vurdering 30%

For at citere en gammel reklame: “Det er en ommer”. Dette headset har en masse gode intentioner, og det er fedt at det kan oplades trådløst.

Men lydkvaliteten er alt for ringe, ikke mindst hvis du vælger at købe det for 900 kroner på Xiaomis hjemmeside. Prisen på 250 kroner er det maksimale du må give for det, men du må stadig ikke skrue dine forventninger for højt op.

Du kan læse mere om Xiaomi Buds 3 her.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?