Philips ActionFit Jetkit SHQ1305WS: 200 kroner

philips actionfit shq1305

Philips ActionFit Jetkit SHQ1305WS hører til blandt de billigste headset i testen, med en pris på kun 200 kroner er dette kablede headset Philips discount headset, men det betyder ikke at det på nogen måde falder igennem – men det kan du læse mere om senere i denne test.

Headsettet er et in-ear headset der sættes fast i øret ved at dreje en silikon krog på plads, og derved sidder headsettet fast.

Materialevalget er ikke det blødeste og mest komfortable, men til de 200 kroner er det absolut acceptabelt. Headsettet er da også let at tage på og ud igen, men ledningen der løber ned til din smartphone er en anelse for stiv efter vores smag.

Headsettet har også en kontrolenhed, hvorfra du kan pause og starte musikken, samt besvare et opkald. Der desværre ingen mulighed for at justere på volumen på den, og det er lidt ærgerligt.

Komforten: 65%

Umiddelbart virker headsettet meget komfortablet når du taget det på. De to silikone-”kroge” sætter sig pænt i øret, men efter et stykke tid er det tydeligt hvad materialevalget betyder for komforten – for headsettet sidder meget fast og uden reele muligheder for at give sig lidt, og det betyder at man på sigt bliver træt af at have det på.

Men som sagt så sidder det rigtig godt fast, og når du bruger det til kredsløbstræning er det rart at man ikke skal spekulere på om det er ved at falde ud – det sker bare ikke.

Men, når du skifter løbeskoene ud med nyrebæltet og griberemmene og giver dig i kast med at flytte på jern, så fortryder man lidt at det var dette headset der blev valgt. For de store kraftanstrengelser betyder ofte at du spænder i de muskler der også har fat i området rundt om ørene, og det pres gør ondt, igen fordi materialet er meget ufleksibelt.

Efter længere tids brug bliver man så ret træt i øret, og glæder sig til at tage det ud, uanset hvilken sportsgren man tager fat i, og det er bare for surt. Godt nok er headsettet billigt, men det er bare ikke ok, at man ikke kan holde ud at have det på i en hel træningstime, uden at glæde sig til at få det ud igen.

Lydkvalitet: 80%

Ja – det kan godt være at dette lille billige headset fra Philips ikke koster ret meget, men lyden er faktisk forbløffende god. Naturligvis er den ikke på niveau med de bedste i testen, men det er faktisk en overraskende god lyd du kommer til at høre.

Bassen er ganske vist lidt mere neutral end vi gerne så. Men den er der, og lægger en ok bund i din musik, og den er ikke mudret på nogen måde, og det er dejligt. En fin bas, der dog sagtens kunne være mere udpræget.

Mellemtonen er helt fin, dog uden at gøre det store væsen af sig, men den er der og den giver en fin krop til din musik. Diskanten har en tendens til at kamme over ind i mellem, men i det store og hele er det en fin dikant vi har i dette headset, og igen – 200 kroner? Det er sgu flot med musik i den kvalitet til så lav en pris.

Funktioner og tilbehør: 80%

Der er ikke de store ting at sige om tilbehør og funktioner. Der medfølger en lille pose du kan have headsettet med i, og det sætter vi, som altid, stor pris på.

Kontrolenheden er dog lidt begrænset i funktionalitet – du kan blandt andet ikke skrue op og ned for lyden, og det er altid noget vi savner, ikke mindst fordi vi altid træner med vores smartphone sat rundt om armen i en speciel holder. Og det er bare hamrende beværligt at skulle have mobilen ud af den for at ændre på lydstyrken.

philips actionfit shq1305

Man kan altid diskuttere om der burde være en app til denne slags headsets, men vi savnede den ikke, og det var nok meget godt – der er nemlig heller ikke nogen.

Produktinformation

  • Navn: Philips ActionFit Jetkit SHQ1305WS
  • Producent Philips
  • Forbindelse: Ledning
  • Vægt: 6 gram
  • Pris: Set til kr. 198 kroner
  • Mere information hos Philips

Bedømmelse

Samlet vurdering 75%

Et fint og meget let headset der samtidig ikke koster alverden. Pris og kvalitet hænger bare ikke sammen, for hvor materialevalg og den dermed følgende komfort efter vores erfaring er for dårlig, så er lyden lagt bedre end vi kunne forvente i et billigt headset. Så leder du efter et letvægts headset til korte træningspas, så er der en oplagt kandidat her.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?