Promate Lite: 495 kroner

promate lite

Promate Lite er et såkaldte Multi-Point Bluetooth headset, hvilket betyder at det kan parres med op til to smartphones på samme tid.

Promate Lite sidder inde i øret med en lille traditionel øreprop, der dog er forsynet med en meget stor base, der ved første øjekast ser ret voldsom ud.

Headsettet har en temmelig stiv ledning og selve headsettet er fremstillet i plastik der måske kan virke billigt, men som omvendt er meget solidt.

Alle betjeninger til headsettet, så som volumenkontrol, pause og besvar opkald, sidder på den højre øreprop, og det gør det besværligt at betjene det når du er ude at løbe en tur, men dog ikke umuligt.

Komforten: 85%

Det kan godt være at Promate Lite virker stort og klodset – specielt sammenlignet med nogle af de andre headsets her i testen – men det er faktisk forbløffende komfortabelt at have på.

Man skal lige vride øreproppen på plads, og så sidder det rigtig godt fast takket være en lille silikone-vinge der pænt holder det helt på plads inde i øret. Selv ikke efter et længere træningspas var det ubehageligt at have headsettet på, og vi glemte hurtigt at det var så stort.

Under kredsløbstræning viste det sig, at ledningen der forbinde de to ørepropper giver en dunkende lyd når den rammer din krop. Der skal arbejdes lidt med at få ledningen til at hænge (måske bag om nakken), så den ikke generer lydmæssigt under løb. Men hvis den sættes rundt om nakken, så elimineres støjen og det er skønt.

Ved styrketræning var der intet at udsætte på headsettet. Jo det er stort og vi var aldrig i tvivl om at vi havde det på, men det var klart blandt de mest komfortable her i testen. Uanset hvor meget vi anstrengte os, så sad det fint uden at genere og det er et stort plus for et headset der skal bruges til træning.

Lydkvalitet: 80%

Lydkvaliteten er meget svingende i dette headset, nogle gange var det en imponerende god lydkvalitet, andre gange svingede nålen over mod ringe, og problemet er gengivelse af bas.

Det er en meget kraftig bas i dette headset, noget der i sig selv ikke behøver være et problem. Men bassen har en kedelig tendens til at overstyre og derved mister bassen sin fine kant og giver et mudret lydbillede.

Når det kommer til mellemtoner og diskant så klarer headsettet sig langt bedre. Mellemtonerne giver et flot nuanceret billede, og diskanten er med til at tegne et flot billede af lyde som snare drum og andre lyde der ligger og roder rundt i diskantniveauet.

Det samlede lydbillede fungerer fint ved pop og musik der primært har mellemtoner og diskanter i lydbillede.

Men smut over til musik, hvor bassen er en dominerende del af lydbillede, så bliver lyden en lidt anden. Den er stadig fin, men det er tydeligt at bassen bliver for dominerede på grund af overstyringen og det er en skam. Hvad der været skruet lidt ned for bassen, tror vi faktisk at lydbilledet havde været langt bedre.

Men trods alt er lyden fin og karakteren afspejler det da også.

Funktioner og tilbehør: 90%

Teknisk set er der rigtig mange spændende ting ved dette headset. Dels er det sjovt at det understøtter multi-point bluetooth, og det er dejligt at der er en kontroller der sidder i selv headsettet og ikke hænger i ledningen og derved gør den uforholdsmæssig tung.

Men det er andre ting der gør dette headset teknologisk spændende. For i stedet for at have mange forskellige knapper, så har Promate sørget for at volumenknapperne kan klare det hele.

promate lite

Ringer din telefon, så klikker du bare på volumenknappen og vupti så har du besvaret opkaldet. Dobbeltklik så laver du et opkald til sidste nummer og hold volumenknappen nede og du lægger røret på.

På samme måde kan du springe frem og tilbage i musiknumrene, blot ved at holde volumen + eller – nede. Det er altså smart at man ikke skal have masser af forskellige kontrolenheder hængende for så simple funktioner.

Produktinformation

  • Navn: Promate Lite
  • Producent Promate
  • Forbindelse: Bluetooth
  • Vægt: 16 gram
  • Pris: Set til kr. 495 kroner
  • Mere information hos Deltaco

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%Tech-Test-wide-RGB-bronze_small

Samlet set sniger Promate Lite sig lige præcist op på 85% og modtager derfor en bronze-pris fra Tech-Test. Komforten er høj, lydkvaliteten er klart af de bedre og teknologisk set er det et rigtig spændende headset. Det kan du sagtens bruge til at træne med – vær bare lige opmærksom på musikvalget, da det vil påvirke din samlede oplevelse.

About Lars Bennetzen 3825 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?