Farvel til iPod

Efter 20 år dropper Apple nu deres musikafspiller

iPod var en af de teknologiske gadgets der for alvor sparkede gang i transportabel musik. Oprindelig en lille kompakt dims der indeholdt spandevis af musiknumre, som du hentede via iTunes og så kunne du spille dem fra den lille kompakte iPod.

Men langsomt ændrede iPod sig, og blev til sidst til iPod Touch, der til forveksling ligner en iPhone. Stor og med understøttelse for alle de apps du også kan få på en iPhone. men den kan så ikke ringe – eller rettere, hvis der er WiFi-forbindelse, så kan den godt ringe via FaceTime, og du kan også sende iMessages på den.

Men nu mener Apple altså at det er tid til at sende den på pension, men at de fortsætter med at sælge iPod Touch så længe de stadig har et lager af dem.

Den første iPod så dagens lys for over 20 år siden, og der er ingen tvivl om, at den ændrede markedet for personlige musikafspillere markant. Men i takt med at smartphonen er blevet en imponerende musikafspiller med enorm kapacitet, og muligheder for streaming af musik, er der ikke længere plads, eller brug for, den gode gamle iPod.

Den sidste model af iPod Touch blev introduceret tilbage i 2019, og brugte samme A10-processor som iPhone 7, en ganske kraftfuld processor.

At Apple nu sender deres musikafspiller på permanent pension, kommer ikke som nogen overraskelse, men det er stadig lidt nostalgisk.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?